Hopp til innhold

Hårstad Barnehage

Skrevet av: Hårstad Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Bakgrunn: Vi har hatt kosthold som tema for Grønt Flagg-sertifisering, og har nå videreutviklet og utvidet dette til temaet Hygge og Hygiene (med fokus på måltidet). Å være med på 5-om-dagen-satsingen var derfor et naturlig valg for oss. Vi har nok ikke gjort så mye annerledes før og etter, men vi har blitt mer bevisst og mer bestemte på at frukt og grønt SKAL tilbys barna hver dag. Hver dag: Frukt tilbys til frokost når vi ikke serverer havregrøt. Havregrøten kan varieres med rosiner, eplebiter, kanel. Paprika og agurk tilbys til brødmåltid. Fruktmåltid på ettermiddagen består av mye frukt, pluss et knekkebrød eller brødskive. Dersom barna er mer sultne, får de mer frukt. Varmmatsmeny: Er utarbeidet av en gruppe med engasjerte medarbeidere. Vi har en fireukersturnus på kjøtt, kylling, suppe og fisk. Alle retter skal bestå av tre komponenter. Bursdagsfeiring: Vi har valgt å ha en seremoniell markering av bursdager i barnehagen. Det betyr at mat og måltid ikke knyttes opp til det å ha bursdag, men at barnet er i fokus med krone, trone, sang, liksomraketter og eventyr/bok. Informasjon: Foreldre er informert om vår satsing på sunt kosthold. Vi planlegger også et foreldremøte på nyåret med kosthold som tema. Alle gjennomfører e-læringskurs og skriver ut kursbeviset sitt.