Hopp til innhold

Brøset barnehage

Skrevet av: Brøset Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har i det siste året jobbet mye med maten vi serverer i barnehagen og har spesielt jobbet mye med varmmåltidene. Flere ansatte i barnehagen har vært på matkurs, og fiskesprell, og dette har gitt god motivasjon og innsatsvilje. Varmmaten lager vi sammen med barna. Maten er sunn og god, og lages med mye grønnsaker. Vi kutter grønnsaker sammen med barna og de får også prøve seg på oppdeling. Dette er en kjempeanledning til gode samtaler og egen mestring. Vi snakker om hva slags grønnsaker vi kutter opp og vi får prøve å lukte, smake og kjenne på ulik tekstur på de forskjellige grønnsakene Nå har vi fått mer fokus på frukt og grønt, både ved siden varmmat og sammen med brødskivene. Vi setter fram ferdig oppkuttet grønnsaker på et eget fat som barna selv kan forsyne seg av når vi spiser brødskiver. Agurk er den foreløpige favoritten, men paprika er også populært. Vi har også tidligere servert mye frukt, men dette prosjektet har ført til at vi har prøvd mange nye typer vi ikke har smakt på før. I tillegg så spiser vi mer grønnsaker i tillegg til frukten. Vi bruker plakatene over de ulike frukt og grønnsakene flittig sammen med barna for å finne ut hva slags frukt eller grønnsak vi smaker på. Foreldrene er informert og vi får veldig gode tilbakemeldinger i forhold til det arbeidet som gjøres med maten barna deres får. De setter også stor pris på 5-om dagen prosjektet.