Hopp til innhold

Solbakken barnehage

Skrevet av: Solbakken barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra 5-årsavdelingen, Homla: Vi server alltid oppkuttet frukt og grønt som en del av de tre måltidene. vi tilbyr i løpet av dagen. På frokostbuffeten serverer vi frukt og grønt sammen med brød/knekkebrød + variert pålegg; et fat med frukt (gjerne druer og eple/pære) og et fat med grønt (gjerne agurk,paprika og gulrot). Til lunsj serveres det varmmat eller hjemmebakt brød. Til varmmaten hører det med oppkuttede grønnsaker(gulrot,blomkål,brokåli) eller salat. Barna får servert fruktmåltid på ettermiddagen. Frukten er oppkuttet og serveres på fat, her varierer vi mellom banan, eple, pære, druer, kiwi, melon, plommer, appelsin eller klementin, ananas m.m.Smoothie av frukt og bær eller fruktsalat er populære valg hos barna når vi skal feier bursdager i barnehagen. På avdelingen har vi hengt opp en diger plansje (materiell utdelt fra opplysningskontoret for frukt og grønt) som viser illustrasjoner av ulike typer frukt og grønt. Den ser vi gjerne på sammen med barna, og forteller om på hvilken måte de ulike frukter og grønnsaker er bra for kroppen vår. Barna har en tydelig bevissthet rundt hva som er sunt og usunt. Barna er også ofte med å kutte opp frukt/grønt og legge det på fat....da er det lov til å ta seg en smaksprøve og det er gjerne litt ekstra stas. Vi tvinger ingen til å spise ting de ikke liker, men oppfordrer alle til å smake en liten bit hver gang de får servert.