Hopp til innhold

SiTBarn Nissekollen, Trondheim

Skrevet av: SiT Barn Nissekollen | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

SiTBarn – Nissekollen barnehage Vi startet med 5 om dagen i februar 2013. Vi har spesielt det siste året hatt stor fokus på ernæringsrik mat for barna, og ikke minst matglede  Vi er en barnehage med 4 avdelinger for barn i 3-5 års alder, og 1 avdeling for 1-3 år. Vi serverer varm middag 3 dager i uka. Vi har erfart at barna liker bedre ferske grønnsaker enn frosne. Vi serverer i hovedsak fisk og potet sammen med grønnsaker. Vi lager også supper fra grunnen av som potet / purreløksuppe og tomatsuppe. Vi har brødmåltid med grovt brød 2 dager i uka, hvor det serveres både frukt og grønnsaker (agurk, tomat, paprika, purreløk, rødbeter og syltet agurk ). Til frokost er det havregrynsgrøt hver dag, med frukt som tilbehør. Til dagens fruktmåltid, er det alltid både frukt og grønnsaker. Vi opplever at barna spiser mye frukt og grønnsaker. Når det er bursdag er det som regel fruktspyd og noen ganger smootie. Siden vi også har fokus på matglede, har vi nå fått inkludert barna mer i matlaging. Da er forkleene vi har fått supre! Barna elsker å være med og forberede og lage mat, og da smaker jo også maten litt bedre  Hver avdeling har kjøkkenansvar 1 uke pr mnd, og lager da mat for hele barnehagen. Gjett om stoltheten er stor når hele barnehagen skal få smake det som noen få barn har laget  Tekst til bildet: D e artig å lag middag ja! Det smake ekstra godt når vi har laga den sjøl ……