Hopp til innhold

Voll barnehage

Skrevet av: Voll barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Her i Voll barnehage jobber vi slik: Hver dag deler vi opp frukt og grønnsaker i ulike varianter til frokost-lunsj og fruktmåltid. Bursdager feires med bær og eller grønnsaksmoothie, fruktpinnsvin eller fruktspyd. Vi har egen grønnsakshage som vi steller med fra frø til ferdige grønnsaker. På FN-dagen hvert år høster vi grønnsakene og lager grønnsaksuppe som vi selger til foreldre/foresatte og søsken. Vi baker rundstykker til suppen. Inntekten går til fattige barn i andre land. Vi har hatt Fiskesprell i barnehagen sammen med ansatte og alle barna i april i år. Vi tenker å kapre Fiskesprellmannen nå i høst til en foreldrekveld hvor vi lager god og sunn mat og spiser den sammen. Vi har "MAT -fra jord til bord " som tema denne høsten. Derfor passet det oss godt å bli en 5-om dagen barnehage! Vi har plukket blåbær og laget syltetøy til ovnspannekaker. Vi har plukket bringebær og rips og laget syltetøy uten sukker i koppene våre. Dette har vi spist til fruktmåltidet. I dag har vi hatt Besteforeldredag i barnehagen vår. De fikk servert boller med ripsbærsyltetøy og trollkrem og vi bakte en stor gulrotkake og pyntet med laaange gulrotstrimler. Riktig innbydende ble det, vi tror det måtte være den sunneste kaken å få i alle fall og den smakte i tillegg godt til kaffen, sa en bestefar. Også trollkremen fikk bein å gå på. Besteforeldrene her hos oss er "vokst opp" med trollkrem. Det er ikke alle barna som vet hva trollkrem er fordi de aldri har smakt det. I dag fikk de vite det ved å se, lage og smake. Barnehagen har både rips og bringebærbusker samt epletre, kirsebærtre og rogn. Det stod også en rødhyll ved gjerdet til barnehagen. Vi googlet rødhyll på internett. Da fant vi ut at den kunne være giftig for små barn, selv om noen lager både saft og gele av den. Vi måtte få vaktmesteren vår til å sage ned hele treet og det gjorde han med en gang. Vi lærer mye om frukt,bær,sopp og grønnsaker i vår barnehage, vi blir utfordret til å smake på alt som ikke er giftig. Vi kan smake på en rognebær og den er så sur som bare det, men selv om den smaker surt så er den ikke giftig og vi kan lage god gele av denne sure bæra. Vi er gode på resirkulering og kompostering, vi lager vår egen jord til grønnsakene våre. Foreldrene våre har laget fine grønnsaksbinger til oss. Vi har også noen store sembrafuruer på barnehagen. Disse er kjempefine klatretrær for de litt større barna. På høsten har vi besøk av Nøttekråker fra Russland som elsker nøttene i sembrafuruens kongler. Den hopper rundt inne i trærne mellom barna og kaster konglene ned fra greinene når de har spist ferdig. Vi er nysgjerrige på hvordan disse smaker så vi plukker kongler slik Nøttekråkene gjør og spiser de deilige frøene som er både sunne og gode. Slik kan vi lære av fuglene også, ikke bare av menneskene eller oss selv. Vi gleder oss til å fortsette med å utforske og teste ut ting vi finner i naturen og nærområdet framover ut ifra vårt tema og vi tenker at det kunne vært spennende å smake på en brenneslesuppe.....brenner den montro?