Hopp til innhold

Bjørnebyen familiebarnehage, Trondheim

Skrevet av: Bjørnebyen familiebarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra Bjørnebyen fam. bhg. I vår barnehage har vi helse og kosthold som hovetema dette barnehageåret. "Se hva jeg spiser" er temaet for året og vi har et stort fokus på mat og matlaging. Vår tanke er at gjennom å la barna være delatige gjennom alle prosesser som har med matlaging å gjøre, kan vi være med å legge grunnlaget for utvikling av gode matvaner. Ukas kokker: Hver uke er det to og to barn som er ukas kokker i barnehagen. Kokkene er med på innkjøp, planlegging og matlaging. På tirsdager har vi havregrøt, Onsdager er det suppedag og fredager annen varmmat. Vi legger vekt på å gi barna innsikt i hvor maten kommer fra, og hvordan den blir til. Maten vi lager er knyttet opp i mot årstidene. Nå i høst har vi hatt fokus på høsten grønnsaker. Vi har laget kjøttsuppe, fiskesuppe, og vi har laget kjøttkaker og fiskekaker. Barna har vært på å innkjøp av grønnskaker, fisk og kjøtt. Vi har også vært å plukket høstens bær. Vi har plukket blåbær, bringebær og rips som vi laget saft av. I forbindelse med FN dagen 24 oktober skal vi ha matbasar. Vi lager rabarbragrøt, rognebærgele og knekkebrød som foreldere kan kjøpe til innekt til vårt fadderbarn i SOS barnebyen. Dette gjør vi hver dag: Har samlinger der vi bruker bilder, uttklipp av frukt og grønnsaker som grunnlag for hvilke sanger vi synger. Under samlingene og matlaging legger vi vekt på å gjøre barna kjent med grønnsaker og frukt som vi bruker. Ukas kokker er med på kutting av frukt og vi tilbyr et variert utvalg av frukt til hvert fruktmåltid Informasjon til foreldre: I arbeid med å planlegge dette barnehageåret har vi hatt mye om mat og kosthold på foreldremøtene vi har hatt. Foreldre har vært innvolverte i forhold til tips og råd om hvilken mat vi kan lage.