Hopp til innhold

Høgåsmyra barnehage

Skrevet av: Høgåsmyra barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

På Høgåsmyra barnehage satser vi på et sunt og variert kosthold. Barna får frukt og grønnsaker hver dag. Vi varierer frukt og grønnsaker ut fra årstid og sesong. Vi har gitt kostholdsinformasjon på foreldremøter og vi har det nedfelt i våre årsplaner. Vi har også gitt informasjonsbrosjyrer "5 om dagen" til foreldrene. Bøkene "Mons og Mona" har blitt brukt som småe "premier" i forhold til aktiviteter barna har deltatt på. Det har vært motbakkeløp og laging av grønnsakssuppe. Vi har faste temaperioder der vi arbeider med "kropp, bevegelse og helse". I disse periodene har vi et spesielt fokus på kosthold. Vi lærer barna om frukt og grønnsakers betydning for at vi skal få et sunn og frisk kropp. Personalet har ikke deltatt på E-læringskurs, men vi har igjennom flere år hatt fokus på kosthold og helse i kommunen og i personalgruppa. Vi har en fast dag i uka der vi serverer havregrynsgrøt til lunsj. Ellers får barna oppkuttede grønnsaker og frukt til både lunsj og ettermiddagsmåltid. Vi har vår egen grønnsakshage der vi dyrker poteter, gulrøtter og sukkererter. Barna har selv høstet inn grønnsakene. Grønnsakene har vi brukt til å lage grønnsakssuppe som vi har servert på foreldremiddag. Noen i personalgruppa har laget en teaterforestilling med kosthold og helse som tema. Grønnsakene har da en egen personlighet. Dette synes barna er veldig spennende og barna kommer med gode innspill. Vi jobber også med Forut`s barneaksjon, og i den sammenhengen trekker vi inn grønnsaker og frukt. Hva dyrker vi i Norge og hva dyrker de i Nepal, som er det landet som barna vi blir kjent med kommer fra.