Hopp til innhold

Akrobaten barnehage

Skrevet av: Akrobaten barnehage AS | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Fra Akrobaten barnehage S: Hver dag serverer vi grønt til lunsj. Her varierer vi i forhold til hvilken mat vi serverer. Til brødmat er det alltid agurk, paprika og tomat til. Noen ganger også salat og mais. På høsten sikrer vi oss frukt og bær fra ansattes og barns hager og skogen i nærheten. Til varmmat serverer vi mais, gulrot, potet, brokkoli, blomkål, søtpotet, kålrot, kålhode ol. Alt etter hvilken rett som serveres. Vi lager all varmmat fra bunnen av og sikrer oss derfor næringsstoffer fra friske grønnsaker. På ettermiddagen serverer vi alltid oppskåret frukt og Biola eller smoothie med bær og biola. Frukt og bær variere vi i forhold til årstiden. På tur er det ofte med frukt eller grønnsaker til maten. Barna oppfordres til å smake nye smaker – vi tilbyr variert, men prøver samtidig å gjenta en del smaker slik at barna skal bli trygge. P: Her får barna velge mellom fruktsalat eller andre middagsretter. Velger de en middagsrett så er denne laget fra bunnen med godt innhold av grønnsaker. I: Akrobaten barnehage har kosthold som satsningsområde. Vi har informert foreldrene om hvordan vi velger å servere frukt og grønt gjennom våre årsplaner og gjennom foreldremøte. I tillegg får de se ukentlig dokumentasjon på dette gjennom barnehagens nettside. Vi er i startfasen på å lage engen kokebok hvor vi gir tips og råd om hvordan foreldrene kan introdusere mere frukt og grønt i hverdagen. E: Vi har som må at alle ansatte skal gjennomføre E-læringskurset i løpet av vinteren 2015.