Hopp til innhold

Innset og Vonheim barnehager

Skrevet av: Innset og Vonheim barnehager | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Alle avdelingene ved barnehagen serverer frukt og/eller grønnsaker til hvert måltid. Mange av barna har blitt veldig glad i å spise enten frukt eller grønnsaker som tilbehør til annet pålegg, for eksempel smaker det godt med eple, paprika, agurk, tomat og oppå goudaost, skinke, leverpostei eller annet pålegg. Til bursdagsfeiringer serveres det sunne alternativer, enten en eller annen fruktvariant (for eksempel smoethies, fruktfat……), eller varmmat med grønnsaker eller salat. Det vektlegges å ha med barna på matlaging og å spre matglede. Alle avdelingene har heftet ”BRA MAT I BARNEHAGEN – råd, tips og oppskrifter”, utgitt av Helsedirektoratet. En del av uteområdet vårt er uberørt skog, og på sensommeren og høsten er det på populært å plukke bær. I sommer var det både blåbær og bringebær å finne i vår egen bærskog. Det er populært både å gå og plukke i munnen og/eller i kopper for å ta med inn og røre til syltetøy. En annen del av uteområdet vårt er nylig oppusset og vi har begynt å sette ned bærbusker som foreldrene har gitt til oss. Her blir det etter hvert både rips og solbær. For tre år siden hadde barnehagen besøk av ”Fiskesprell” og det ble gjennomført kurs i barnehagen for personalet og med de eldste barn som medkokker/-aktører. Foreldre ble også invitert til å være med. Dette var en meget inspirerende dag og oppskrifter og tips fra denne dagen brukes fortsatt. På foreldremøtene ble det informert om at vi er en 5-om dagen barnehage, og om at vi har fokus på sunt kosthold. Dette er det også informert om i årsplanen vår. Alle foreldre har fått utdelt brosjyrer og bøkene om Mons og Mona har blitt sendt med barna hjem I vår fikk vi plantekasser fra Rennbu bondelag og landbrukskontoret i kommunen. I dem har barna planta forskjlligegrønnsaker som det blir spennende å høste fra snart.