Hopp til innhold

kapitelberget barnehage BA

Skrevet av: kapitelberget barnehage BA | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

kapitelberget barnehage har hatt fokus på kosthold siden 2003/2004 og har utført følgende tiltak: Forbud mot yoghurt og søtt pålegg, innførte frukt og knekkebrød til alle i stedet som ettermiddagsmat. All mat serveres i barnehage = full kontroll. Havregryn til frokost, grov brødmat, salatbuffet eller varm mat til lunch. Kokt laks med salat og grov pasta er en av favorittene. Mer og mer økologisk mat, abonnement fra "Grønt rett hjem" som leverer økologisk. Mange sier "vi rekker det ikke..." Vi mener dette er noe man skal bruke tid på og løser det ved at barna er med på å lage maten sammen med en voksen. Næring er et grunnleggende behov og skal ikke slurves med. Rundstykkene vi baker selv er fulle av frø - solsikke og sesam - kun ett barn har nektet å spise disse i løpet av de årene vi har brukt denne oppskriften. Når det gjelder den varme maten bruker vi mye rene råvarer, og tar vare på tradisjoner - lammelår til påske - samt innfører nye gjennom for eksempel en FN-uke med fem retter fra fem verdensdeler. Barn tar til seg nye smaker i samvær med andre - noe som ofte er en overraskelse for mange foreldre. Vi markerer bursdager med fokus på barna gjennom sang, leker og krone. Før spiste vi kake/is ca 50 - 60 ganger i året... Tips: - Barn får i seg mer frukt og grønt når de får servert dette før den andre maten, mye sunnere også har jeg hørt. - Marker nasjonaldager hvis dere har barn med tilknytning til andre land - på denne måten blir barna kjent med, og vant til nye smaker. Vi ser at de minste er mest mottagelige - ergo vi må begynne tidlig! - Grovt mel, havregryn, hvetekim, sesamfrø osv er kjempegodt i pizzadeig, pannekake/vaffelrøre o.l.