Hopp til innhold

Hjartdal barnehage

Skrevet av: Hjartdal barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I barnehagen hos oss har vi blit mer bevisste på sunnt kosthold dette barnehageåret. Vi serverer fruktmåltid 1 gang pr dag til alle barna. Da varierer vi med: melon, druer, eple, appelsin, bana, kiwi, gulrøtter Til smørematen paser vi alltid på å ha tomater, agurk og paprika tilgjengelig- og vi ser at barna har blitt mye flinkere til å spise dette når et står fremme hver dag. Desssuten har vi gått bort fra kaker og is til bursdagsfeiringer. Det er fortsatt foreldrene som har med det som skal spises, men nå har de med frukt så vi lager fruktsalat sammen med det barnet som har bursdag og noen den velger med seg!! Deretter servere barnet som har bursdag selv fruuktsalaten til e andre barna i en slags "cafe". dette har blitt veldig populært her hos oss. På foreldremøte nå i vår skal vi ha "sunnt kosthold for barn" som tema. Vi er også bevisste overfor foreldrene på hva vi serverer påfporeldremøter og andre tilstelninger. Her blir oppkuttet frukt og grønt ofte servert. Og vi ser foreldrene setter pris på det! På høsten sanker vi frukt og bær som vi lager syltetøy av- og vi er med å tar opp poteter som vi bruker i ulike sammenhenger.