Hopp til innhold

Heddeli barnehage

Skrevet av: Heddeli barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Måltidene i vår barnehage består av frokost, formiddagsmat og et ettermiddagsmåltid. Barna smører maten selv med den hjelp de trenger. Det blir servert grovt brød, melk, gulost, brunost, smøreoster,kaviar, makrell i tomat, fiskepudding, lever og kyllingpostei og av og til pølse. Til alle måltider er det oppkutta frukt og grønnsaker. Barna er med å forbereder måltidene. To ganger i måneden har hver gruppe et varmt måtid. Barna er delt i mindre grupper. En gruppe er kokker. Det blir laga næringsrike retter med mye grønnsaker og fisk. Fødselsdager blir markera slik: fødselsdagsbarnet og en ansatt henger opp flagg. Barnet bestemmer hva slag frukt det vil ha til lunsjen og sammen med en voksen blir frukten og evt. grønnsakene dandera ekstra fint.Fødselsdagsang blir sunget. Foreldra er blitt orientert på et foreldremøte i august og i årsplan. På et foreldremøte i mars var tema ernæringsrik mat og hygiene. Helsesøster orienterte. Foreldra ble så delt i grupper slik som barna deres. Hver barnegruppe hadde laga mat til foreldra. Foreldra ble orientere om hvordan hver enkelt barnegruppe jobber med matlaging og frukt og grøntsatsing. Vi er og med i fiskesprellprosjektet.