Hopp til innhold

Heirekshaug barnehage

Skrevet av: Heirekshaug barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi serverer noen ganger eple, pære, gulrot, paprika, agurk, tomat og banan som tilbehør eller pålegg til brødmåltid på formiddagen. Med 9 avdelinger i aldersdelte grupper varier det selvsagt hvilken type frukt/grønt som serveres, hvor ofte og hvor mye. Alle avdelinger serverer fukt og grønt til ettermiddagsmåltidet i tillegg til brød/knekkebrød. Til bursdag og fest serveres det i hovedsak sunne alternativer. - pølse/laks/fiskepinner og pasta servert med 1-2 typer grønnskaker - fruktsalat m/youghurt - lapskaus - grønnsakssuppe - polarbrød med ost og agurk, eple, pære, paprika, drue - staver av agurk, kålrot, gulrot til dessert etter pizza laget av grove polarbrød - koldtbord med grønnskaker, frukt og fiskeretter - hjemmelaget pizza Etter av vi ble en 5om dagen barnehage har vi gjort oss tanker om følgende endringer og forbedringer i framtida: - øke andelen grønnsaker - "smaksfest" - organisert smaking, smak forskjell på ulike typer frukt og grønt - søtt, surt, syrlig - servere oftere frukt/grønt til brødkskiva på formiddagen - være mer bevisst og tilby mer og variert både av frukt og grønt - i perioder varmmat en gang pr uke med grønnsaker som tilbehør på flere avdelinger - servere juice til fest og bursdag - ha med kålrot/gulrot og frukt på tur - lage smoothie Vi ser at etter at vi ble en 5 om dagen barnehage, har vi blitt mer bevisst at annen mat vi serverer også bør være sunn; Vaflene blir oftere grove, fiskepinner lager vi selv, hvit pasta byttes ut med fullkornspasta, prim faller mer og mer bort osv