Hopp til innhold

Sluseparken og Skoemyra barnehage

Skrevet av: Sluseparken og Skoemyra barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi meldte oss inn i 5 om dagen barnehage i høst da vi startet opp med matservering i barnehagene våre. Vi serverer nå oppkutta grønnsaker sammen med lunsjen hver dag. Frukten kuttes også opp og legges på fat - enten etter lunsj eller sammen med ettermiddagsmåltidet. De avdelingene som praktiserer ekstra matservering i forbindelse med bursdag har en meny der frukt og grønt er en stor del - Smoothie har blitt en stor hit :) Vi har gjennomført foreldremøter i høst der vi har hatt stasjoner som foreldrene i mindre grupper har rullert på. En av stasjonene var om tema mat. Personalet er også informert om 5-om-dagen-barnehage. Det ligger link til nettsiden på fronter og det har også blitt sendt ut link på mail med oppfordring om å ta internettkurset. Vi er fortsatt nye på dette med matservering, men vi har en ukesmeny som rullerer over fire uker - i denne menyen er det også satt opp ulik frukt og grønnsaker slik at barna opplever mye forskjellig i løpet av måneden. Vi tar også inn ekstra av det som hører årstiden til. Vi har plukket epler av egne epletrær og laget eplemos. Denne uken fikk vi inn et stort gresskar (38kg) som vi tenker både å smake på og pynte med. Planen er også å plante i grønnsakskassene vi har laget slik at vi til sommeren kan hente jordbær, tomater, agurker og sukkererter i egen "hage."