Hopp til innhold

Sør-Lenangen barnehage

Skrevet av: Sør-Lenangen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Takk for den flotte inspirasjonspakken vi fikk tilsendt. I høst har en av våre ansatte deltatt på et Høgskolestudium i "Barn, kosthold og helse". Det har resultert i at vi har gjort en del endringer på kostholdet i barnehagen. Blant annet baker vi nå grovere brød enn tidligere. Vi har gått over til magrere melk og meieriprodukter, mykere margarin, mer fiskepålegg, renere/magrere kjøttpålegg, for å redusere fett- og saltinntaket. Til alle brødmåltider i barnehagen(frokost og lunsj) serverer vioppkuttet frukt og grønt I tillegg har vi et mellommåltid med oppkuttet frukt på formiddagen, og et mellommåltid med oppkuttede grønnsaker på ettermiddagen. Vi har 2 varme måltider for uka, der vi bestreber oss etter å servere varierte, fullverdige, sunne og riktig sammensatte måltider. Når det gjelder våre muligheter til å få tak i et mer variert og eksotisk utvalg av frukt og grønt, er jo det begrenset hva som er å få tak i fra nærbutikken i ei lita bygd. Men så langt det lar seg gjøre så bestiller vi ulike typer frukt og grønnsaker slik at det blir variasjon i barnas smaksopplevelser. Ved barnebursdager har vi tidligere vekslet på å servere fruktfat eller varm mat. Men kommer fra nå av til å servere frukt ved alle bursdagsfeiringer. Her vil vi bruke frukt.no sine bursdagsforslag som inspirasjon. Foreldrene har på foreldremøtet i høst fått informasjon om de endringene vi har gjort i kostholdet i løpet av høsten. På foreldremøtet til våren blir vi å dele ut brosjyrer og informere om vår barnehages MER satsing. Vi mener det er viktig at alle ansatte har samme utgangspunkt for å få forankret vår MER-satsing i barnehagen, så i løpet av januar vil alle våre ansatte gjennomføre e-læringskurset. I tillegg er målsetningen at barna skal få bli mer delaktige i forhold til å tilberede frukt, grønt og annen mat.