Hopp til innhold

Sandstrand Barnehage

Skrevet av: Sandstrand Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

S: Vi i Sandstrand Barnehage har alltid vært opptatt av det å spise frukt og grønt til måltidene. Etter at vi ble MER - barnehage har vi blitt enda mer bevisste på dette området. Vi serverer oppskåret frukt til frokost og lunsj, og oppskåret grønnsaker og frukt til ettermiddagsmåltid. Vi serverer også oppskåret agurk og paprika som barna kan ha på brødskivene. Vi varierer blant disse fruktene og grønnsakene: Eple, pære, appelsin, klementin, banan, kiwi, druer, ananas, gulrot, kålrot, agurk, paprika, tomat, sukkererter, plommer, nektarin, melon, blomkål, broccoli m.m.. De dagene vi har varmmat er vi veldig nøye på å ha grønnsaker til de rettene som dette passer til. P: Til bursdager serverer vi store fruktfat, med frukter vi ellers ikke bruker så veldig mye til vanlig. Det kan hende vi lager fruktsmoothies eller bærsmoothies også for å variere litt. I: Vi informerte på foreldremøtet nå tidligere i høst om "5 om dagen", og fortalte at vi ønsket å satse på dette med frukt og grønnsaker. Fortalte om hva vi som ansatte skulle gjøre for å få mer frukt og grønnsaker inn i barnehagen. Alle foreldrene fikk hver sin brosjyre og bøker som de kunne lese med barna. Etter møtet så vi at flere barn hadde oppskåret frukt i matboksene. Alle ansatte SKAL i løpet av starten på 2013 gjennomføre e-læringskurset, foreløpig er det ikke mange som har tatt det her hos oss.