Hopp til innhold

Karlstad /Liv-Solfrid Sandvoll

Skrevet av: Karlstad Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Frukt og grønt i Karlstad Barnehage: Barnehagen har i flere år hatt stort fokus på frukt og grønt ved måltidene. Ved hovedmåltidet (Lunsj) serveres det alltid grønt og/eller frukt: Agurk, tomat, paprika, epler, banan, druer, raspet gulrot. Det som passer til brødmat. Ved fruktmåltidet kl 14.00 serveres det både frukt og grønnsaker, her har ungene flere valg: Blomkål, kålrot, sukkererter, melon, pærer, sitrusfrukter, osv Varmt måltid: ca to ganger per måned. Her er det også stort fokus på grønnsaker til dette måltidet: f.eks fiskeburgerer med salat, lapskaus, grønnsaksuppe. Bursdagsfeiring: Til de største lager bursdagsbarnet fruktspyd, de minste lager fruktsalat. Foreldremøter/samtaler: oppskjært frukt Etter at vi har vært med i frukt og grønt kampanjen har vi anskaffet oss juicemaskin: ved ukeslutt(fredager) lages det juice av overflødig frukt i løpet av uken. På skidagen i år, ble kakaoen byttet ut med ferskpresset juice. Aktiviteter: Potetplukking hos potetbonde, bærsanking i eldre hager, og skogen, høsttakkefest