Hopp til innhold

Haugenstykket barnehage

Skrevet av: Læringsverkstedet Haugenstykket barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

5 om dagen har ført til en mer bevisst holdning rundt frukt og grønt, og har bidratt til et mer variert kosthold i barnehagen vår. Alle ansatte har vært gjennom e-læringskurset, og på denne måten løftet hele personalet sin kunnskap. Barna har med egen matpakke til frokost, men vi kutter opp agurk, paprika og gulerøtter slik at barna får tilbudet om dette ved siden av. Opplever at mange av barna velger å spise en god del av dette. Til lunsj serverer vi oppkuttet agurk og paprika til brødmåltidene. To ganger i uka har vi varmmåltid. Da har vi lagt vekt på at det alltid skal serveres grønnsaker ved siden av, eller i retten vi lager. Menyen vår består blant annet av fiskesuppe, omelett med grønnsaker, ovnsbakt torsk med grønnsaker og ris, kyllingkjøttboller med grønnsaker og pasta. De største barna er gjerne med å skjærer opp grønnsakene på forhånd, noe som er veldig populært. I tillegg til lunsjen har vi et fruktmåltid senere på dagen, der vi kutter opp frukt grønt. Når noen av barna har bursdag vet alle at det blir bursdags-smoothie.