Hopp til innhold

Imekollen barnehage

Skrevet av: Imekollen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Her kommer MER-rapporten fra Imekollen barnehage Vi har i flere år vært opptatt av viktigheten av et sunt kosthold for både barn og voksne. Barn bør tidlig lære om gode matvaner. I dette arbeidet bør barnehagene gå foran som gode ambassadører.  E-læringskurs: Alle voksne i barnehagen vår har nå gjennomført e-læringskurset og blitt inspirert til enda mer satsing på frukt og grønnsaker.  Plakatene med frukt og grønt henger oppe på avdelingene til informasjon og inspirasjon.  Foreldreinformasjon: Vi har ved flere anledninger hatt kosthold som tema på foreldremøtene. Nå i høst informerte vi om MER-satsingen vår. De siste årene har vi servert grønnsaker og dipp som mat på foreldremøtene. Vi er også så heldige å ha foreldrerepresentanter som er opptatt av å lære barna gode matvaner og å redusere sukkerbruken i den daglige kosten.  Bursdagsfeiring: Barna kan velge mellom smoothie laget av enten bare frukt og juice eller smoothie med frukt og jogurt. De ansatte er svært flinke til å eksperimentere med ulike smaker og barna elsker det. Det andre valget er oppskåret frukt og grønnsaker eller fruktspyd.  I høst ansatte vi kokk som lager deilig varm mat til oss to ganger i uka. Da får vi hjemmelaget fiskegrateng med revne gulrøtter, hjemmelagde kjøttkaker med grønnsaker og mye mer. Vi serverer salat til middagen og tilsetter raspet gulrot og løk i kjøttdeig for at den skal bli sunnere. Ellers prøver vi å bruke mye fisk og kylling i matrettene.  De andre dagene serverer vi grovt hjemmebakt brød til lunsj. Til pålegg går det mye makrell i tomat, hjemmelaget kyllingsalat og tunfisk. Barna er blitt flinke til å prøve nye smaker. Når ikke tunfisken er på bordet, etterlyser barna den. Vi har grønn/fruktfat til lunsjen med for eksempel gulrøtter, blomkål, brokkoli, eple, appelsin…  Ettermiddagsmåltidet består av oppskåret frukt og grønnsaker. Dette fatet er innbydende både når det gjelder ulike frukttyper, farge og smak. I tillegg kan barna få knekkebrød og brød med enkelt pålegg.  Vi gleder oss til å eksperimentere videre med grønn og sunn mat.