Hopp til innhold

Tomtebo

Skrevet av: Tomtebo barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei. I Tomtebo barnehage har vi gjort en del endringer ift kosthold. S: Vi serverer oppkuttet frukt og grønnsaker hver dag, og passer på å ha tomat, agurk og paprika tilgjengelig på bordet under brødmåltidene. P: Vi har fjernet isen når det er bursdagsfeiring, og barna får nå heller servert fruktsalat. I: Foreldre/ foresatte er informert om 5 om dagen gjennom informasjonsskriv fra avdelingen. foresatte har også fått utdelt informasjonsheftet. bøkene om Mons og Mona er blitt lest for barna i barnehagen før de fikk de med seg hjem. R: Vi rapporter inn til 5 om dagen om hva vi gjør i vår barnehage:) E. Vi skal ha e- læringskurs for ansatte i Desember. Barnehagen følger også helsedirektoratets anbefaling ift hvilke pålegg, drikke ol som serveres i barnehagen. Barnehagen har også, etter råd fra helsesøster, byttet fra lettmelk til ekstra lettmelk da denne melken inneholder mer D vitamin. Vi har fokus på å servere sunn varm mat. Vi har blant annet hatt hjemmelaget lasagne med spinat, gulrøtter og stangselleri. Vi bruker grov pizzabunn og fullkornspasta, og prøver å variere mellom kjøtt og fisk. Stor avdeling har hengende frukt og grønnsaksplakaten på veggen, og de snakker ofte om hva de ulike tingene heter. Vi er i enda i en startfase, men føler allikevel vi har fått endret på mye ift kostholdet i barnehagen:)