Hopp til innhold

Rakkerungan gårdsbarnehage

Skrevet av: Rakkerungan gårdsbarnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Her på gården har vårt fokus vært på blant annet barns matmot, det å tørre å smake på ny mat eller mat man kanskje ikke liker. Vi ønsket å snu trenden om at grønnsaker ikke smaker godt. Ettersom vi serverer alle 3 måltidene her i barnehagen har vi en god anledning til å påvirke barnas møte med mat. Vi har økt tilførselen av grønnsaker til måltidene, fat med ulike rå grønnsaker ligger fremme som forrett til både lunsj og middag. Og barna har selvfølgelig vært med på tilberedningen. Konsumet har økt kolossalt! Ellers har vi økt fokuset på grønnsakshagen vår som vi har arbeidet med i flere år. Vi har lagt enda mer vekt på ansvaret som ligger i det å dyrke frem sin egen mat; barna har hatt fullt ansvar for hver sin plante i grønnsakshagen, som må vannes, stelles med og bli tatt godt vare på. Materiellet vi mottok er blitt flittig brukt, spill, plakatene og fargeleggingsarkene har skapt gode samtaler rundt alle de ulike fruktene og grønnsakene som fins. Vi er alle blitt enige om at vi skal tørre å smake på alle sammen;)