Hopp til innhold

Konsmo barnehage

Skrevet av: Konsmo barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

5-om-dagen har ført til mer servering av frukt og grønt i barnehagen. Samtidig som det har gitt økt kunnskap og bevissthet først og fremst hos de ansatte. På foreldremøtet i september tok alle fire avdelingen opp konseptet 5-om-dagen med foreldrene. Dette var noe avdelingene og hele barnehagen ville satse på. E-læringskurset ble gjennomført på planleggingsdageni oktober. Dette førte til økt servering av frukt og grønt og økt kunnskap. Personalet ble spesielt bevisst på hvor mye frukt og grønt barn bør spise,hvor lite grønnsaker barna får i seg i dag og saltinnhold i mat. I Konsmo barnehage er vi heldige og serverer alle måltidene. Vi har tre måltider og følgende blir servert: Frokost: Brødmat og enkelte dager havregrøt. På havregrøten blir det servert banan eller for eksempel blåbær og ingen sukker. Til brødmaten blir det kuttet opp paprika, tomat og/eller agurk. Lunsj: Mange dager blir det servert brødmat. Da blir det variert mellom å kutte opp banan, eple, agurk, tomat og paprika. Noen ganger blir alt kuttet opp. På grunn av saltinnhold blir salamipølse ikke servert hver dag. Alle avdelingene serverer minimum 2 ganger i måneden sunn lunsj, da blir for eksempel laks med poteter og gulrøtter, kyllingsalat, hjemmelaget fiskesuppe servert. Måltid kl 14: Alle barna får servert sunt knekkebrød og i tillegg mye god frukt og grønnsaker, ca 6 ulike sorter hver dag. Mengden frukt og grønt og økt betraktlig. Til bursdager er blant annet fruktspyd, smothie og fryst banan prøvd ut. 5-om-dagen er et konsept som anbefales til alle banehager!