Hopp til innhold

Maritippen

Skrevet av: Maritippen Barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Her kommer Maritippens rapport: Dette gjør vi hver dag: Serverer frokost-lunsj-ettermiddagsmat, 3 måltider til alle barna 2 dager i uken serverer vi varm lunsj med friske grønnsaker Til alle måltider serveres det melk, vann, frukt og grønt Vi har delt ut brosjyrene "fem om dagen", og i tillegg gitt info om måltidene ved barnehagen på foreldremøte. Plakatene er hengt opp og lottospillene er i bruk daglig. Bøkene er også lest. Vi har også hatt ulike "arrangementer" med frukt og grønt: Bursdager med frukt spyd og smoothies Høstfest med lapskaus, hvor barna har tilberedt og servert foreldre Smakstesting av ulike frukt og grønnsaker Lært oss noen frukt/grønnsaker på engelsk Vi har dyrket egne grønnsaker, laget gele, saft og syltetøy av frukt fra egen hage som vi har i barnehagen (rips, eple, plommer, kirsebær, bringebær og aroniabær) Av formingsaktiviter har vi lagd: malingstrykk av div grønnsaker og frukt I forbindelse med dette prosjektet har personalet hatt større fokus på frukt og grønt, og fått formidlet dette til barna på en god måte. Inntak av frukt og grønt har ikke økt, det er jevnt stort hele året:-)