Hopp til innhold

Vammen Friluftsbarnehage

Skrevet av: Vammen Friluftsbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en Friluftsbarnehage med 27 plasser for barn i alderen 1 – 6 år. Vi har delt barnegruppen i to grupper, 1 – 3 år, og 3 – 6 år. Vi har de siste årene satset på et kosthold med sunn mat og lite sukker. En til to dager i uken har vi varm mat, de andre dagene har vi grovt brød som vi baker selv. Vi er mye på tur, spesielt med den eldste gruppen, og da har vi med oppskjært brød og pålegg som vi smører på ute på tur. Vi har også med frukt og grønnsaker som vi spiser til lunsj. I begynnelsen spiste ikke barna noe særlig grønnsaker, men nå spiser de mer. Det er mest gulrøtter og agurk vi har hatt med, og noen ganger har vi med kålrot, minimais og ananas. Fremover skal vi bli bedre på å variere utvalget av grønnsaker. I forhold til at de yngste barna har behov for at det ikke går mer enn 2 – 3 timer mellom hvert måltid, har vi fra i høst innført et fruktmåltid for dem mellom frokost og lunsj. Vi har hatt mest epler, pærer og bananer. Fremover ønsker vi også der på å bli bedre på å prøve ut ulik frukt. Til frokost serverer vi alltid agurk, tomater og paprika. For et par år siden tok vi opp bursdagsfeiring på et foreldremøte. Vi ble sammen enige om at vi skulle kutte ut kaker og is til bursdagsfeiring, og at barna isteden skulle få være med å bestemme hva de vil ha, og vi har laget maten i barnehagen. Det har ofte blitt varm mat, men det har også vært f.eks melon eller fruktsalat. Bursdagsbarna får fortsatt lov å være med å bestemme hva vi skal ha til varm mat de dagene vi har det, men vi kommer i tillegg til å ha frukt og grønnsaker den dagen vi feirer bursdag. Vi har feiret en bursdag etter påske, og da hadde vi forskjellige grønnsaker med dip til. Barna var litt skeptiske til stangselleri og sukkererter så vi ser vi må variere mer fremover så de blir vant til ulike smaker. Vi sender ut informasjonsskriv til foreldrene hver måned, og der kommer vi til å skrive at vi gjør litt forandringer på bursdagsfeiring, og at vi kommer til å satse enda mer på frukt og grønt. Dette vil vi også ta opp på foreldremøte vi skal ha til våren. Fire av syv ansatte har gjennomført e-læringskurset, de tre siste skal ta det i nærmeste framtid.