Hopp til innhold

Veslehaven barnehage

Skrevet av: Veslehaven barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har hatt et personalmøte hvor tema har vært Sunn mat på små fat. Personalet måtte da smake på litt forskjellig mat; som kaffe, oliven, suragurk, fisk, soltørkede tomater. Det var "smake-plikt" - ikke "spise-opp" plikt. Dette er tatt ut ifra konferansen Sunn mat på små fat, som to av oss var på. Vi ønsker at barna i vår barnehage skal bli kjent med ulike typer smaker og da er motto vårt "smake" ikke "spise-opp". Vi serverer oppkuttet frukt og grønt hver dag. Til lunsj får barna grønnsaker, som agurk, tomat og paprika. Til ettermiddagsmat får barna oppkuttet frukt i tillegg til et lite måltid; som knekkebrød, grøt, korn, suppe osv. Vi har bestemt oss for å prøve frukt-spyd til bursdagsmarkering for barna. Vi har til nå servert barna en ispinne når de har bursdag. For å få til en myk overgang får barna nå lov å velge mellom frukt-spyd og ispinne. Fra neste barnehageår vil de fleste avdelinger servere frukt-spyd istedenfor ispinne til bursdag. Vi har informert barnehagens SU om at vi nå er en MER-barnehage. Vi har et foreldremøte i april hvor vi kommer til å informere resten av foreldregruppa om vårt prosjekt. Alle ansatte skal gjennomføre e-læringskurset iløpet av våren 2008.