Hopp til innhold

Horten / BAssengbakken barnehage

Skrevet av: Bassengbakken barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Frukt og grønt er en del av alle måltider som servers i barnehagen. Vi serverer lunsj og 2-mat. 1 gang i uken serveres det varm mat. Barna er med å lage og forberede måltidene. Barna kan på bursdagen sin velge mellom fruktfest,grove vafler eller grove rundstykker. "5 om dagen " var et tema som var oppe på foreldremøte både våren 2012 og nå på høsten. Vi erfarer at mat er veldig personling - det fører til et stort engasjement i foreldregruppa , det blir mange diskusjoner rundt hva vi skal servere i barnehagen. Vi ønsker å servere mat med mindre salt og sukker- og mer frukt, grønt og fisk. Vi lager derfor det meste av maten fra bunnen og unngår posemat ol. Varm mat som lages på tur er "Bassengbakkensfiskburger" (fiskekaker i grovbrød med salat) eller "rødhettesdrøm" (tomatsuppe lagd fra bunnen , ikke pose) Det er populært. ' Vi fortsetter arbeidet og diskusjonenen rundt hva vi skal servere i barnehagen.