Hopp til innhold

Skafjellåsen barnahge

Skrevet av: Skafjellåsen | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi ble en fem-om-dagen barnehage september. I vår barnehage har vi de siste årene hatt fokus på sunne måltider. Vi har hatt mye fisk til varmmat, og grønt til måltidene. I år har vi frukt og grønt til alle måltider. Til frokost har barna med egen matpakke, gjerne med litt frukt i. Barnehagen tilbyr eple, pære, sukkererter eller gulrøtter i tillegg. Til lunsj har vi noen dager varmmat, da serveres gjerne fisk med ulike grønnsaker som blomkål, brokkoli eller gulrøtter. Ellers har vi smørelunsj med grovbrød og pålegg.. I tillegg serveres paprika, slangeagurk, suragurk, tomat og rødbet. Vi har også fruktmåltid da serveres ulike frukter og grønnsaker ut fra sesongen. Melon, mango, kiwi eller appelsin er noen av fruktvariantene. Kålrot, gulrot og sukkererter er noen av grønnsaksvariantene. Når vi har bursdagsfeiring lager vi fruktspidd. Når vi lager disse, ser vi at barna smaker på frukter de før ikke har spist. Når vi lager varmmat får barna hjelpe til å kutte opp grønnsaker til maten. Da ser vi at barna spiser mer grønnsaker, for de finner jo igjen ”sine biter” og de må smakes på.