Hopp til innhold

Ramnes

Skrevet av: Ramnes private barnehage AS | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en barnehage som lenge har hatt fokus på et sunt og variert kosthold, men vi kan alltid bli bedre og er åpne for ny kunnskap og forslag på hvordan vi kan gjøre ting annerledes. I vår barnehage har vi to varmmåltider i uka (mandag og onsdag). Vi har en person på kjøkkenet disse to dagene. På mandager serverer vi grøt eller suppe. Vi varierer mellom Tomatsuppe, Blomkålsuppe, Blomkål/broccolisuppe, potetsuppe og Grønnsakssuppe. Her er det bare å bruke fantasien . Vi bruker stavmixeren flittig, har funnet ut at glatte supper sklir mye lettere ned. Alle suppene blir laget fra bunnen av (ingen poser). Vi bruker røde linser i mange av suppene for å få dem litt tykkere. Når det gjelder grøt blir det ofte havregrynsgrøt, men vi har også prøvd oss på bygggrynsgrøt. Synes ofte det går mye sukker til grøt . Til de yngste barna har vi prøvd å servere grøt med bare revent eple og kanel på . Onsdager serverer vi middag, det kan være Ørret (hel), fiskekaker, fiskegrateng (lager vi selv ), fiskeboller , fiskepinner, kyllingfilet, stekte pølser, salat og pizza. Til dette serverer vi poteter, ris eller makaroni. Noe vi kaller for rotmos har blitt en slager i vår barnehage. Det kan være bare potetmos, potet / sellerirotmos, potet/kålrot eller potet / kålrot / gulerotmos. Dette er kjempepopulært og sunt. Barna får delta mye i matlagingen. De er blitt noen resere på å skrelle og kutte opp grønnsaker, kjøtt og fisk. Barnehagen vår ligger tett inntil skogen. Dette er et område vi benytter mye. Vi har også en lavvo inne i skogen som er i bruk hver dag. Her er gode muligheter for å tilbrede mat. Steke pannekaker (grove), med havregryn og gulrøtter, lage suppe , ostesmørbrød og grille pølser. De tre andre dagene har vi brødmat. Vi baker brød selv (tidligvaktene gjør det). Som pålegg bruker vi gul/brun ost, leverpostei ,saltpølse, kaviar, makrell i tomat og tubeost. Innimellom koker vi egg eller lager eggerøre. Vi bruker mye agurk og paprika, men også gulrot, kålrot, eple og sukkererter. Vi har kuttet ut prim og syltetøy som pålegg (ingen spørsmål etter det lenger). Til halvtremat serverer vi knekkebrød og frukt/grønt, men her kan vi bli flinkere til å flette inn mer grønnsaker som blomkål , gulrot og kålrot. Når det gjelder bursdagsfeiringer i barnehagen så ordner vi til det sammen med bursdagsbarnet. De får velge mellom sjokoladekake / muffins, gele og smootie. Dette valget har foreldrene vært med å ta. De ønsket ikke bare et tilbud om frukt. Sånn er det pr i dag, men vi kommer til å vurdere dette ved en senere anledning og kanskje finne et sunnere alternativ. Vi har informert alle ansatte om Frukt / Grønt Barnehagen og vi kommer til å ta E- læringskurset. Vi har delt ut Mons og Mona bøkene og brosjyren 5 om dagen til alle foreldre. Vi har også sendt ut en mail hvor vi informerte om 5 om dagen barnehage og litt om arbeidsdagen på kjøkkenet sammen med barna, og med noen morsomme kommentarer fra dem . Dette ble veldig godt mottatt av foreldrene.