Hopp til innhold

Frydenberg Barnehage

Skrevet av: Frydenberg barnehage og ressurssenter | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei! I Frydenberg barnehage har vi i hverdagen fokus på et sunt og variert kosthold. Vi ønsket derfor å bli en ”5 om dagen barnehage”. Foreldre er informert om ”5 om dagen barnehage” i barnehagen vår ved utdeling av informasjonsheftet og gjennom Mons og Mona bøkene. Bøkene blir også ofte lest for barn i barnehagen, med påfølgende samtale om det vi har lest. Barna har fargelagt frukt og grønnsakskopien. Vi har brukt barnas tidligere kunnskap om hvordan de ulike frukter og grønnsaker ser ut, studert plakaten eller vi har hentet informasjon på nettet sammen med barn. På storbarnsavdelingen (3-5 år) har vi spilt frukt- og grønt lotto og lyttet til barnesangene på cd. I samarbeid med foreldre har vi i barnehagen valgt å kutte ned på sukkerholdige matvarer. Når vi markerer barnas fødselsdag serveres det ikke kaker eller is. Som et ledd i satsingen på et sunt kosthold har vi blitt bevisste på hvilke pålegg som tilbys barna. Syltetøy, prim eller andre søte pålegg hører ikke hverdagen til og saft blir kun servert ved spesielle anledninger. Til frokost og lunsj blir barna tilbudt oppskjært frukt som eple, pære, druer.. og grønnsaker som agurk, tomat, paprika, salat, gulrot.. ved siden av vanlig sunn norsk brødmat. Til fruktmåltidet får barna grovt knekkebrød og rikelig med oppdelt frukt. Ved varme mat har vi fokus på å lage maten fra bunnen av. Barna er da med og kutter opp grønnsaker til f.eks grønnsaksuppe, skrelle poteter til potetstappe eller deler opp grønnsaker til Taco. På turdager oppfordrer vi foreldrene til å velge sunne alternativer i matboksen og ikke sende med kaker, kjeks eller liknende. Vi vil oppfordre alle ansatte i barnehagen til å gjennomføre e-læringskurset.