Hopp til innhold

iFokus Torpeløkka

Skrevet av: iFokus Torpeløkka barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

iFokus Torpeløkka barnehage jobber med frukt og grønt. For å ivareta SPIRE kriteriene er vi opptatt av at barna skal få tilbudet om frukt og grønt til hvert måltid. Vi varier med ulike type grønnsaker og frukt til alle våre måltider. Servere oppkuttet frukt og grønt som en del av måltidene hver dag. Barna får tre måltider i barnehagen. Frokost, lunch og mellom måltid. I løpet av en dag får barna i seg fler måltider i barnehagen enn hjemme. Derfor er vårt fokus å tilby et variert og sundt kosthold som er anbefalt fra helsedirektoratet. Vi ser at frukt og grønt er en viktig del av det norske kosthold, og de inneholder viktige næringsstoffer som barn trenger for å utvikle seg og vokse. Vi serverer frukt og grønt til hvert måltid, ofte bytter vi ut enkelte brødvarer eller påleggssorter med mat som inneholder mer frukt og grønt. Vi er opptatt av at frukt og grønt som er sesong basert blir presentert og servert til den sesongen eller årstiden den «hører til». Samtidig så har vi enkelte sorter av frukt og grønt igjennom hele året. Som paprika, potet, gulerøtter, salat, agurk, tomat, epler, banan, kiwi og pærer. Praktisere fruktfest når det er barnebursdag Ved barnebursdag og foreldrearrangement serveres det frukt og grønt i forskjellige former. Vi henter inspirasjon fra «fruktfest». Lager smothie, frukt og vaniljekesam , fruktsalat og annet godt laget av frukt og grønt. Informere ansatte og foreldre om 5omdagen. Kosthold som tema på foreldremøter Foreldrene har tatt del i 5 om dagen prosjektet, med å komme med oppskrifter, bidratt med frukt og grønt. Kosthold og ernæring har vært tema på foreldremøtet. Foreldrene har fått informasjon i barnehagens planer, og informasjonsheftet fra opplysningskontoret. Barna har fått med seg Mons og Mona bøker hjem. Vi har også hatt foredrag med ernærings fysiolog for personalet. Rapportere på egne medlemssider på www.frukt.no/barnehage Vi vil legge inn rapporter og aktiviteter av prosjekter og aktiviteter vi gjør som omhandler frukt og grønt. E-læringskurs for alle ansatte gjennomføres i fellesskap eller enkeltvis. Kurset er gratis Personalet har og vil fortløpende gjennomført E-læringskurs