Hopp til innhold

Go' biten kafeteria

Skrevet av: Go' biten kafeteria | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Go' biten kafeteria drives som en kombinert personalkantine og kafeteria for eldresenteret. I tillegg serverer vi beboerne ved sykehjemmet vi er tilknyttet. Til sammen serverer daglig vi ca 100 middager og 50 lunsj + kaffe med tilbehør. Vi er altså en ganske liten kantine. Etter at vi fikk inspirasjonspakken har vi gjort noen grep for å øke bruken av frukt og grønnsaker. Det første vi gjorde var å lage fruktfat i stedet for kjeks til møtene her på huset. Vi lager helt enkle fruktfat, gjerne med litt oppskårede grønnsaker sammen med frukten. I tillegg får de vannmugger, noen med frukt og grønnsaker i og noen uten. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på dette. Fatene er helt rensket for frukt og grønt når vi får de tilbake. Mugger med isvann tilsatt forskjellig frukt og grønnsaker har vi hatt lenge. Men de er fortsatt like populære. Hva vi putter i vannet varierer etter sesong og humør. Vi har alltid en mugge isvann uten noen tilsettning da flere av de eldre ikke er like begeistret for dette vannet. Vi ser at de yngre er mer vant til en allsidig bruk av frukt og grønnsaker enn de eldre har. Vi ønsker å legge oss på en grønnere linje ovenfor alle våre brukere, vi har derfor startet med å lage fruktfat til alle på sykehjemmet hver torsdag. Tidligere fikk de kjeks eller kake hver dag.Nå får de altså frukt i stedet for kake/ kjeks en dag i uka. Vi tror pleierne vil være flinkere til å tilby beboerne frukt hvis den kommer serveringsklar fra kjøkkenet. Har fått gode tilbakemeldinger på fruktfatene fra pleierne. I kantina er det salat til lunsj hver tirsdag. Vi har ikke turt å prøve salatbar da vår kundegruppe er ganske liten. Men vi prøver å variere salaten fra gang til gang. Den er alltid svært populær. Annen hver onsdag tilbyr vi baktpotet som lunsj, de andre ukedagene har vi forskjellige lunsjretter. I det siste har vi prøvd å få inn litt mer grønnsaker i disse lunsjrettene. Vi har blant annet hatt Wok og pastaretter. Varmretter er generelt ganske populært i vår kantine. De er for eksempel veldig glad i lapskaus. Vi har også planer om en temadag i kantina, med et utvalg av vegetare retter. Vi har desverre ikke rukket dette enda, men håper det blir i løpet av februar. Vi er så heldige at vi skal på et frukt og grøntkurs i midten av februar. Det vil nok gi ytterligere inspirasjon i det daglige. Vi satte også stor pris på inspirasjonsheftet angående smoothie. Vi benytter nemlig Smoothie til beboere med dårlig appetitt. Det var derfor godt å få noen tips til nye varianter. Det blir lett mye det samme. Har også kikket litt på frukt.no for inspirasjon. Tusen takk for det lille sparket bak vi får av en sånn kampanje. Vi gleder oss til å jobbe mer med frukt og grønnsaker. Legger med et par bilder av møtemat vi har levert.