Hopp til innhold

Jannes Kantine, Vardafjell videregående

Skrevet av: Jannes kantine | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

I januar gikk vi inn for å lage et bedre tilbud innen frukt og grønt, og vi ønsket å gjøre noe for å få elevene til å spise sunnere. I samareid med skolen og elevrådet, har jeg satt i gang noen tiltak, og nå ut i mars ser jeg det har hatt positiv virkning. Det vi har gjort er å sette opp prisene på alt påsmørt som er av fine brødsorter, og på drikken med mest sukker, samtidig som de grove påsmørte og sunnere drikkevarer har gått ned i pris. Vi har et større utvalg av frukt; hele, oppskåret, smoothie osv, flere sorter salater i beger med mer grønnsaker enn i fjor (vi har desverre ikke salatbar enda), og fredagskosen som før var donuts er delvis byttet ut med hjemmelaget "safarikake med frukt". Tilbakemeldingen fra elevene er god og vi vil forsette med dette, samtidig som vi prøver å finne nye ting som kan prøves ut. Ofte er utstyret og plassmangel en hindring, men skolen er positive og vil gjerne hjelpe til med å få en bedre og større kantine, så på sikt ser jeg flere muligheter til et sunnere og mer variert tilbud til elvene.