Grøntløftet
Nordmenn spiser stadig mindre frukt og grønt, ny kostholdsråd vil at vi skal spise stadig mer. Nå tar hele verdikjeden for grønt grep, og satser sammen for å snu dette.
Det store norske Grøntløftet er endelig lansert!
Grøntløftet er et samarbeid mellom hele grøntnæringen i Norge, inkludert dagligvarehandelen, med mål om å øke forbruket og andelen av norske frukt og grønnsaker.
Initiativet startet i 2020 med Grøntutvalgets rapport “Grøntsektoren mot 2035” som har som formål å gjennomføre koordinerte markedskampanjer mot forbrukere til å velge mer norsk grønt.
Målet er å nå en norskandel på 60 % innen 2035, noe som vil øke selvforsyningsgraden og forbedre folkehelsen.
Det er Stiftelsen norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt som tilrettelegger for koordinert kampanjeinnsats i Grøntløftet.
Les mer her