Hopp til innhold

Rensing og vasking

Gjør dette til en god regel; skyll alltid frukt og grønnsaker godt.

For å fjerne skitt og jordrester skal frukt og grønt alltid vaskes før bruk. Vær nøye med rengjøring av kniver og fjøler. Unngå smitte fra grønnsaker til andre matvarer som kjøtt og fisk - og motsatt.

Skrubb rotgrønnsaker og poteter grundig. Skyll purren godt, del den i to på langs og skyll godt mellom bladene.

Salater skylles godt og tørkes før den legges til oppbevaring i kjøleskapet.

Jordbær skal skylles før hamsen fjernes.

Kutting

Frukt og grønnsaker som er kuttet i samme størrelse blir ferdig tilberedt på samme tid og det ser lekkert ut. Det er viktig å bruke en skarp kniv. Det finnes også diverse kutteredskap som er til hjelp

Staver:

Kjent norsk utrykk hvor grønnsaker og poteter kuttes i 1x1 cm x 5 cm. Brukes mye om dippgrønnsaker og pommes frites.