Hopp til innhold

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Grillvarmen gjør grønnsakene mer raffinert. De aller fleste grønnsaker kan grilles.

Skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, halve fennikler, hele paprikaer, hel asparges og halve hvitløk legges på direktevarme på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.

Finstrimlete grønnsaker kan pakkes i folie med noen dråper sitron, friske krydderurter og olje og bakes på grillen.

Grønnsaker i grove biter kan tres på spyd. Det er lurt å ha grønnsaker og kjøtt på hvert sitt spyd. Da blir det lettere å ha kontroll på steketiden.

En sommerfavoritt er pakker med forskjellige grønnsaker som grilles i aluminiumsfolie. Det er så enkelt; bare rense grønnsakene, kutte dem i mindre biter, drysse med salt, en anelse pepper, hakkede krydderurter, en skje smør eller god olivenolje og bake dem på grillen. Krydderet kan variere fra det milde med friske krydderurter til det sterke med hvitløk, chilipepper, ingefær, tabasco eller kajennepepper.

Grønt og godt på grillen Se alle grilloppskrifter (33)