Hopp til innhold

Grønnsaker som skal stekes i pannen kan gjerne forvelles først.  Det gjelder spesielt for rotgrønnsaker. Det forkorter steketiden og råvaren har ikke så lett for å bli brent.

Stekefett

Hvilket fett du bruker til å steke grønnsakene i, er ikke "ett fett". Vi anbefaler en smaksnøytral olje, som f.eks. solsikkesolje. Den tåler høy temperatur og oser ikke så mye som f.eks. olivenolje gjør.

Stekepanne

Du kan velge mellom forskjellige stekepanner: vanlig stekepanne - gjerne en tykkbunnet panne som holder på varmen og grillpanne som gir grønnsakene et fint "grill"-mønster. Smak og behag.

Tilsette mer smak

Råstekte grønnsaker stekes på middels varme. De skal bli møre igjennom, uten å bli slappe. På slutten av steketiden kan du skru ned varmen og tilsette mer smak. Hakkede krydderurter, hakket hvitløk, pepper, m.m.