Hopp til innhold
  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
  27. Æ
  28. Ø
  29. Å
  1. A

    1. Agurk:

      Visste du at agurken ikke skal i kjøleskapet? Den kan få kjøleskader allerede ved 8 grader. Den smaker også bedre om den oppbevares i romtemperatur.

    2. Agurk:

      Kutt av begge ender og del agurken i to. Bruk deretter epledeler, så får du fine staver - f.eks. til dipp.

    3. Agurk:

      Agurkstrimler på langs setter en ekstra piff på drikkevannet, og det ser herlig friskt ut.

    4. Ananas:

      Ananas er friskt og lett og er derfor ypperlig som dessert etter en tyngre middag.

    5. Ananas:

      Eksotisk dessert: Ananas i biter uten skall gratineres i ovn med chilli, brunt sukker, lime og vanilje til den er mør og gyllen.

    6. Appelsin:

      Visste du at appelsinen er verdens viktigste trefrukt og at vi deler den inn i to grupper - blonde appelsiner og røde appelsiner?

    7. Appelsin:

      Tur-appelsinen blir lettere å spise om du på forhånd har delt den opp i båter.

    8. Appelsin:

      Appelsin på grillen: Dryss sukker og kanel på halve appelsiner, pakk dem inn i folie og stek dem ca. 12 minutter på grillen.

    9. Appelsin:

      Visste du at for 20 - 30 år siden var appelsinene surere. Mange puttet derfor sukkerbiter inn i appelsinkjøttet.

    10. Appelsin:

      Èn stor appelsin dekker dagsbehovet for vitamin C.

    11. Asparges:

      Koketid på grønn asparges er 1 1/2 minutt i fosskokende vann med litt salt og sukker.

    12. Asparges:

      Asparges holder seg lenger i kjøleskapet om den er kuttet nederst på stilken og lagt i en litt fuktig plastpose

    13. Asparges:

      En rask tapas? Rull nykokt asparges inn i birkebeinerskinke og strø over parmasanost.

    14. Asparges:

      Har du prøvd asparges stekt i sesamolje med grovhakket pistasje- og valnøtter? Dryss over litt parmesan før servering.

    15. Avokado:

      Er ikke avokadoen moden? Legg den i en plastpose sammen med et eple på kjøkkenbenken i et døgn.

    16. Avokado:

      Unngå at guacamolen blir brun ved å la steinen ligge sammen med dippen i bollen.

    17. Avokado:

      Er avokadoen moden? Legg den i hånden og klem forsiktig. Gir den litt etter, er den moden.

  2. B

    1. Banan:

      Grillede bananer: Skjær en banan med skall på langs, fyll med hakket kokesjokolade og nøtter og la den ligge på grillen til skallet er helt sort

    2. Blomkål:

      Blomkål kokes mør (ca. fire min) og stekes i olje med litt lime, salt og pepper. Godt tilbehør til kjøtt og fisk.

    3. Blomkål:

      Blomkålpuré er nydelig til fisk, og lages av blomkål som kokes mør (ca, 4 min.). Kjør i blender med smør, melk, salt og pepper.

    4. Brokkoli:

      Visste du at rå brokkoli har mer vitamin C enn appelsin?

    5. Brokkoli:

      Kok brokkoli mør (ca. 4 min.), hell av vannet og kjør i blender med smør, melk, salt og pepper. Brokkolipuré er nydelig til kylling.

  3. C

    1. Cherrytomat:

      Cherrytomater er godt som snacks. Server dem sammen med minigulrøtter, sukkererter og reddiker.

    2. Cherrytomat:

      Tomater på italiensk vis? Skjær modne cherrytomater i to. Stek halvannen time på 150 °C i ovn. Drypp på noen dråper balsamico. Perfekt tilbehør.

    3. Cherrytomat:

      Cherrytomater bakt i ovnen med olivenolje, salt og pepper, hvitløk og sitron på 140°C i 30 minutter. Herlig tilbehør!

    4. Chili:

      Litt chili fungerer ypperlig i fruktdesserter for å fremheve søtsmaken. Husk å fjerne frøene først.

  4. D

    1. Dadler:

      Surr bacon rundt friske dadler og bak i ovn i ca. fem minutter. Enkel og god tapasrett.

    2. Dipp:

      Mascarponeost blandet med litt melis smaker deilig som dipp til frukt?

    3. Dipp:

      Jordbær som fruktkonfekt? Dypp jordbæret halvveis i sjokolade og legg på en tynn stripe melisglasur.

    4. Drue:

      Visste du at druer oppbevares best i kjøleskap?

    5. Druer:

      Bruk fryste druer istedenfor isbiter. Morsomt i drinker og isvann.

  5. E

    1. Eple:

      Epleskiver dyppet i sitronvann passer godt som pålegg sammen med røkt skinke.

    2. Eple:

      Eplebåter i wok? Wok eplene sammen med bacon og løk.

    3. Eple:

      Liten råkostsalat? Riv epler, rødbeter og gulrot sammen til en fargerik salat og tilsett noen dråper appelsinsaft.

    4. Eple:

      Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra. Godt med blåbær til.

    5. Eple:

      Bakte epler med nøtter og rosiner og kanskje litt vaniljesaus? Godt som snacks eller dessert.

    6. Eple:

      Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.

    7. Eple:

      Stekte eplebåter med løk og karri er godt som middagstilbehør.

    8. Eple:

      Skal du kutte opp epler? Prøv en epledeler, den tar bort kjernen og deler eplet i båter. Raskt og enkelt.

    9. Eple:

      Epler holder seg minst 10 dager lenger om de legges i kjøleskapet.

    10. Eple:

      Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god porsjon kanel. Rør godt og dipp eplebåtene.

    11. Eple:

      Eplebåter i eksotisk selskap? Prøv sammen med romanosalat, valnøtter og blåmuggost. Enkel og god kveldsmat.

    12. Epler:

      Når du kutter opp epler eller pærer, putt dem i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.

    13. Erter:

      Kok friske erter i to min. og server i salater eller til fiskeretter.

  6. F

    1. Fennikel:

      Mariner tynne skiver av fennikel i sitron, salt og pepper i 30 min og smak til med koriander. Godt som salat eller til grillmat.

    2. Fennikel:

      Kok skiver av fennikel i appelsinjuice, salt og pepper. Godt tilbehør til fisk.

    3. Fersken:

      Fersken er et godt alternativ til melon sammen med spekeskinke.

    4. Fersken:

      Fersken gir sommersalaten et friskt innslag.

    5. Fersken:

      Fersken på en frisk måte? Skjær den i skiver og legg den i marinade av sukkerlake, honning og mynte. Lett og deilig dessert.

    6. Fiken:

      Del fersk fiken i to og bak i ovn med en skive brie og litt honning. Serveres med friske bær. Passer godt både til forrett eller dessert.

    7. Fiken:

      Fersk fiken delt i to og gratinert i ovn med sukker og smør er nydelig som dessert. Serveres med vaniljeis.

    8. Friske urter:

      For å holde friske urter friske lengst mulig? Bruk saks eller en skarp kniv når du kutter av urteplanten.

    9. Friske urter:

      Sier oppskriften "tørkede urter", kan du også bruke ferske eller friske, men ha i 3 ganger så mye.

    10. Friske urter:

      Prøvd friske urter i wok? Putt dem i woken rett før servering.

    11. Friske urter:

      Visste du at friske urter holder seg bedre når man kutter stilkene og setter bunten i et glass vann? Dekk til med plastpose og oppbevar litt kjølig (ikke koriander)

    12. Friske urter:

      En kvast friske urter er nydelig i te. Prøv for eksempel sitronmelisse eller mynte.

  7. G

    1. Granateple:

      For å bevare granateplekjernene hele? Skjær i skallet rundt frukten og bryt delene fra hverandre. Spis kun kjernene.

    2. Granateple:

      Strø granateplekjerner over stekt eller grillet skalldyr. Nydelig!

    3. Grapefrukt:

      Grapefrukt i terninger er friskt og godt i salater.

    4. Grill:

      Mariner tynne skiver av fennikel i sitron, salt og pepper i 30 min og smak til med koriander eller dill.

    5. Grill:

      Strø granateplekjerner over stekt eller grillede skalldyr.

    6. Grill:

      Løk på grillen: Lag et kryss i toppen, et dryss rosmarin eller estragon og en skvett rødvin før folien pakkes godt. Stekes 20 min på grillen.

    7. Grill:

      Tenk deg nypoteter i folie sammen med olivenolje, laurbærblad, salt og pepper.

    8. Grill:

      Når du skal spise grillet mais, bruk to tannpirkere som puttes i hver ende, så blir man ikke så klissete på hendene.

    9. Grill:

      Del purre og squash i små terninger og surr bacon rundt før de grilles til baconet er sprøtt og godt.

    10. Gulrot:

      Visste du at skallet på gulroten er ti ganger tynnere enn på poteten? Den taper derfor væske raskt og bør derfor oppbevares i lukket plast.

    11. Gulrot:

      Gulrot har høyt innhold av beta-karoten som blir gjort om til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn.

    12. Gulrot:

      Gulrøtter er godt bakt i ovn sammen med løk og poteter. Bak til de er møre.

  8. H

    1. Hjertesalat:

      Enkel forrett? Del hjertesalat i 2 og hell over en dressing med olje, eddik, salt og pepper.

    2. Hjertesalat:

      Hjertesalat er ypperlig som sommerlunsj. Del den i 2, hell over olivenolje, eddik, salt, majones og masse skrelte reker.

    3. Hjertesalat:

      Har du smakt hjertesalat med ost, ansjos, olivenolje og salt? Fin forrett!

    4. Hodekål:

      Finsnitt hodekål og bland med reven gulrot, lettrømme og noen dråper sitron, salt og pepper.

    5. Hodekål:

      Kok snittet hodekål med hvit saus og bacon. Gratiner med ost i ovnen.

    6. Hodekål:

      Hodekål passer godt finsnittet i wok eller i supper.

    7. Hodekål:

      Dampet nykål? Del nykålen i 2, kok den i ca. 2 minutter og tilsett smør, salt og pepper.

    8. Hodesalat:

      Kutt hodesalat i strimler, dryss over hakket gressløk og bland salaten forsiktig inn i lettrømme med litt sukker og noen sitrondråper.

    9. Hvitløk:

      Når man steker hvitløk kommer søtsmaken frem.

    10. Hvitløk:

      Legg hvitløksfeddet på kjøkkenbenken og gi den et slag med håndflaten, så blir skallet lettere å ta av.

    11. Hvitløk:

      Visste du at hvitløken mister mye av sin smak når den blir presset i hvitløkspressa? Kutt den heller opp i små biter med kniv.

    12. Hvitløk:

      Hvitløk og løk på hendene? Gni hendene inn med sitron og skyll godt under kaldt vann.

  9. I

    1. Ingefær:

      Ingefær er godt i hvitvinssaus til fisk.

    2. Isbergsalat:

      Isbergsalat er god dampet eller i supper.

    3. Isbergsalat:

      Prøv isbergsalat med litt sitron, sukker og lettrømme. Godt til grillet kjøtt og fisk.

  10. J

    1. Jordbær:

      Jordbær servert med stivpisket rømme, melis og rosépepper!

    2. Jordbær:

      Litt god balsamicoeddik over jordbær gir en god og spennende smak.

    3. Jordskokk:

      Jordskokk gir suppe en god søtlig, fyldig og kraftig smak.

    4. Jordskokk:

      Lag puré av kokt jordskokk i blender med smør, melk eller fløte, salt og pepper.

    5. Jordskokk:

      Prøv å bytt ut potet med jordskokk til middag en dag!

    6. Jordskokk:

      Jordskokk i skiver stekt med salt og pepper er godt som tilbehør.

  11. K

    1. Karse:

      Karse har sterk og god kryddersmak og er svært dekorativ på smørbrød eller som pynt på middagstallerknenen.

    2. Kinakål:

      Kinakål er mild på smak, og derfor godt egnet til å bruke i salater sammen med andre salatvarianter.

    3. Kinakål:

      Visste du at kinakål er nydelig i wok?

    4. Kinakål:

      Er kinakålen slapp? Skyll den i kaldt vann og legg den i plast i kjøleskapet, så blir den sprø og fin.

    5. Kinakål:

      Kinakål egner seg like godt i varme som i kalde retter.

    6. Kinakål:

      Del kinakål i store båter og legg i kokende vann i 10 sekunder. Tilsett smør, salt og pepper og server som tilbehør.

    7. Kiwi:

      Kiwi er godt i smoothie, men ikke kjør den for lenge - da gjør stenene at den smaker som pepper.

    8. Kiwi:

      Kiwi oppskåret i båter med skallet på er renslig å spise og mer fristende å forsyne seg av.

    9. Kiwi:

      I kjøleskap kan umoden kiwi holde seg frisk i ukevis.

    10. Kålrot:

      Kokt, most kålrot og potet blandet med smør, melk, salt og pepper blir kjempegod stappe!

    11. Kålrot:

      Skjær store, tynne skiver kålrot og la barna trykke ut figurer med pepperkakeformer. Moro og sunt!

    12. Kålrot:

      Hvis kålroten er litt slapp kan du skjære ny snittflate og legge den i iskaldt vann i ca. 30 minutter.

    13. Kålrot:

      Prøv ovnsbakt kålrot i grove terninger med timian, olje, salt og pepper på 180°C i ca. 20 min. Godt tilbehør!

  12. L

    1. Lime:

      Limesaft presset over frisk frukt er forfriskende godt.

    2. Lime:

      Skal du ha limesaft i woken, så tilsett rett før servering.

    3. Lime:

      Visste du at lime har en så høy konsentrat av syreinnhold at den konserverer de varene den ligger i kontakt med?

    4. Lime:

      Skal du bruke limeskall i mat? Vask limen godt først.

    5. Lime:

      For å få en friskere smak, bruk lime i meksikansk og asiatisk mat og sitron i italiensk og spansk mat.

    6. Lime:

      Visste du at lime er surere, friskere og mer aromatisk enn sitron?

    7. Lime:

      Saft og revet skall av limen benyttes til å smakssette mattretter, drinker, eksotisk frukt, sorbeer og ikke minst fisk.

    8. Løk:

      Løk på grillen: Snitt et kryss i toppen, ha over et dryss rosmarin og en skvett rødvin før folien pakkes godt. Stekes 20 min på grillen.

    9. Løk:

      Gråter du når du skjærer løk? En rask nedkjølig av løken først vil redusere tårene.

    10. Løk:

      Skjær en løk i tynne skiver, men ikke tvers igjennom. Ha på litt olivenolje, paprika, salt og reven ost før den settes 30 min i ovnen.

  13. M

    1. Mango:

      Lyst på annerledes snacks i sommervarmen? Kutt en umoden mango i sticks og strø på havsalt. Garantert forfriskende!

    2. Mango:

      Dele opp en mango? Skjær ruter i kjøttet og brett skallet bakover så terningene skilles og løsne en etter en.

    3. Mango:

      Mango får lett støtskader og bør i likhet med poteter og epler behandles som egg.

    4. Melon:

      Melonbiter er friskt og godt i salater.

    5. Melon:

      Har du prøvd å servere melon sammen med spekeskinke?

    6. Melon:

      Når er en melon moden? Kjenn etter om den gir litt etter for et lite trykk i stilk og hode. Kan også lukte på den om den gir en søt aroma.

  14. N

    1. Nektarin:

      Søt glede: Nektarin er supert å hermetisere i sukkerlake på norgesglass med vanilje, kanel og stjerneanis etter smak.

    2. Nepe:

      Nepe er veldig godt oppkuttet og rå. Prøv den også rå med litt salt.

    3. Nepe:

      Marinér nepeskiver i soyasaus, lime, chili og litt sukker og bruk som tilbehør til kjøtt eller fisk.

    4. Nepe:

      Smørdampete nepebåter: Damp nepebåtene i smør og litt lettsaltet vann i 2 min.

    5. Nypoteter:

      Visste du at små nypoteter er glimrende til grillspyd? De blir ferdig samtidig med alt annet på spydet.

    6. Nypoteter:

      Server lettkokte nypoteter sammen med lettrømme, gressløk, salt og pepper. Ypperlig til grillmat!

    7. Nypoteter:

      Tenk deg hele nypoteter i folie sammen med olivenolje, laurbærblad, salt og pepper. Nydelig på grillen!

    8. Nypoteter:

      Kok nypoteter så vidt møre og tre dem på grillspyd sammen med småløk eller løkbåter. Herlig grillmat

  15. O

    1. Oppkuttet:

      Vasket og revet lime- eller sitronskall er deilig over oppskåret frukt, i fruktsalat eller i en varm dessertwok.

    2. Oppkuttet:

      Skal du kutte opp en melon med frø i midten, som honningmelon, bør du dele den i to og fjerne frøene med en skje før du kutter melonen i biter.

    3. Oppkuttet:

      Hva med en deilig fruktsalat på stranden eller som sommerlunsj?

    4. Oppkuttet:

      Legg biter eller staver av kålrot og gulrot i en skål med vann og sett det i kjøleskapet. Oppkuttet og tilgjengelig!

    5. Oppkuttet:

      Oppkuttet frukt er mer tilgjengelig, fristende og mer lettspist. Prøv en epledeler og se effekten!

    6. Oppkuttet:

      Når du deler opp en ananas, skal du skjære bort den litt stivere kjernen i midten.

    7. Oppkuttet:

      Ventegrønnsaker: Kutt opp grønnsaker og sett frem til sultne ganer før middagen.

    8. Oppkuttet:

      Lag et kryss på 6-8 mm i bunnen av en reddik og legg den i isvann. Reddiken sveller fort og blir til en nydelig rose.

    9. Oppkuttet:

      Når du kutter opp epler eller pærer kan du legge dem i litt sitronvann, så unngår du at fruktkjøttet blir brunt.

    10. Oppkuttet:

      Ha alltid noen staver av kålrot og gulrot i et glass med vann i kjøleskapet som snacks eller mellommåltid.

    11. Oppkuttet:

      Hva med å lage et fruktspyd av den oppkuttede frukten? Delikat, dekorativt og godt.

    12. Oppkuttet:

      Kutte opp mango: Skjær på hver side av den slik at du får to halvdeler. Deretter ruter du opp fruktkjøttet i hver halvdel og vrenger skallet bakover.

    13. Oppkuttet:

      Papaya blir ekstra frisk på smak hvis du presser noen dråper lime eller sitron over den.

    14. Oppkuttet:

      Snacks som ikke trenger å kuttes: Cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais, sukkererter, snacksagurk, snackspaprika og reddiker!

    15. Oppkuttet:

      Du kan også bruke epledeleren til å dele agurk.

    16. Oppkuttet:

      Skjær kålrot, agurk og nepe i skiver og trykk ut figurer med pepperkakeformer - gøy for barna!

    17. Oppkuttet:

      Skal du kutte opp epler? Prøv en epledeler, den tar bort kjernen og deler eplet i båter.

    18. Oppkuttet:

      Oppkuttede grønnsaker passer godt som tilbehør til ost.

  16. P

    1. Papaya:

      Papaya er ypperlig til å bruke grønn eller umoden i salater - enten revet eller i terninger.

    2. Papaya:

      Forfriskende start på dagen? Skjær papaya i terninger og press over frisk lime. Server med vaniljeyoghurt.

    3. Paprika:

      Skjær ut stilken og fyll paprikaen med godt most kremost. Etter en time i kjøleskapet kan man skjære ostepaprikaen i skiver og legge på kjeks eller brød.

    4. Paprika:

      Nydelig saus til fisk og kylling? Fres paprika i olje med hvitløk og mos det i en blender. Smak til med salt og pepper.

    5. Pasjonsfrukt:

      Pasjonsfrukt er veldig godt på is eller i fruktsalater.

    6. Pepperrot:

      Visste du at pepperrot blir mye sterkere i smaken om du legger den i isvann en kort stund før bruk?

    7. Pepperrot:

      Pepperot er spennende nyrevet i rømme- og majonesdressinger. Spesielt godt til røkt og gravet fisk.

    8. Plomme:

      La plommebåter trekkes i sukkerlake, avkjøles og serveres med kanel til isen.

    9. Potet:

      Husker du smaken av hjemmelaget potetmos? Mos kokte poteter, tilsett melk, smør, salt og pepper.

    10. Potet:

      Tapaspotet? Kok uskrelte poteter i like deler havsalt og vann. Serveres kalde eller varme med hvitløksmajones.

    11. Potet:

      Hva med pestomarinerte potetbåter? Pensle potetbåtene med pesto og stek dem i ovnen til de er gylne og fine.

    12. Potet:

      Røsti? Grovrasp rå poteter og tilsett litt egg, smør, salt og pepper. Stek dem som små lapper til de er gylne og fine.

    13. Potet:

      Jo mindre poteten er, jo kortere koke- eller baketid.

    14. Potet:

      Uheldig med for mye salt i suppen eller sausen? Tilsett en halv skrellet potet og kok i 5 minutter til. Fjern poteten før servering.

    15. Purre:

      Dampet ostegratinert purre: Del purren på langs og skyll den godt. Damp den i 2-3 minutter og gratiner i ovnen med litt salt og pepper.

    16. Purre:

      Grovhakket purre er ypperlig til reker.

    17. Purre:

      Purre med bacon: Del purren i små terninger og surr bacon rundt. Stek det i pannen eller på grillen til baconet er sprøtt og godt.

  17. R

    1. Reddik:

      Lag et kryss 6-8 mm i bunnen på reddiken og legg den i isvann. Reddiken sveller fort og blir til en nydelig rose.

    2. Rettich:

      Rettich er ypperlig å spise oppskåret i staver som snacks.

    3. Rosenkål:

      Visste du at rosenkål liker seg så mørkt som mulig under oppbevaring?

    4. Rosenkål:

      Har du smakt forvellet rosenkål med smør, bacon og løk? Forvell i ca. 1 minutt.

    5. Rosmarin:

      Stek fisken i pannen sammen med fersk rosmarin og gjerne hvitløk for en spennende smak.

    6. Rosmarin:

      Prøv å stek fisk sammen med rosmarin og hvitløk. Herlig!

    7. Ruccula:

      Tilsett rucculasalat i wok eller på pizza rett før servering.

  18. S

    1. Salater:

      Del opp salat ved å rive fremfor å kutte med kniv. Da følges fibrene i salaten naturlig og salaten holder seg sprøere.

    2. Sitron:

      Isbiter og sitron i sommerdrikken? Frys ned isbiter med sitronkjøtt eller bare frys ned ferdig sitronskiver.

    3. Sitrongress:

      Visste du at det er kun de nederste 10-15 cm du skal benytte på sitrongress?

    4. Smoothie:

      Kiwi bør ikke kjøres i blender for lenge. Steinene kan da bli slått i stykker og smake som pepper.

    5. Smoothie:

      Frys ned smoothie i ispinneformer, så har du en herlig frisk og sunn ispinne.

    6. Smoothie:

      Har du banan eller eple i en smoothie, ha i noen dråper med lime eller sitron så blir ikke fruktkjøttet mørkt.

    7. Smoothie:

      Slik rengjør du blenderen: Ha lunket vann med en dråpe oppvaskmiddel og skru på blenderen. Enkelt og genialt!

    8. Smoothie:

      Har du godt modnet frukt du ikke rekker å spise opp? Del opp i mindre biter og legg det i fryseren til en senere smoothiesanledning.

    9. Smoothie:

      Ønsker du tykkere konsistens på smoothien? Tilsett en banan!

    10. Smoothie:

      Ønsker du tynnere konsistens på smoothien? Tilsett litt juice eller melk.

    11. Smoothie:

      Visste du at du kan fryse isbiter av juice eller saft fra forskjellige frukter? Fint å bruke i smoothie.

    12. Smoothie:

      Bruk godt moden frukt - det gir mer smak og en bedre konsistens i smoothien.

    13. Sopp:

      Har du smakt sjampinjong vendt i olivenolje, sitronsaft, grønn pepper og hvitløk?

    14. Sopp:

      Eggdeler er fin til å dele fersk sopp.

    15. Sopp:

      Når sopp skylles i vann mister den mye av smaken. Bare tørk med papirhåndkle eller skjær bort jord.

    16. Sopp:

      Jo mørkere soppen er, jo sterkere er den på smak.

    17. Sopp:

      Sopp lagres mørkt, luftig og kjølig. Papirpose er best egnet.

    18. Stilkselleri:

      Pakk fersk stilkselleri i aluminiumsfolie, så holder den seg frisk i ukesvis.

  19. T

    1. Timian:

      Prøv fersk, hakket timian over fisk, gjerne servert med nypoteter. Nydelig!

    2. Timian:

      Fersk timian er kjempegodt til ovnsbakte poteter med olje, litt sitron, salt og pepper.

    3. Tomat:

      Tomater til sauser og supper skrelles enklere etter et kort bad i kokende vann.

    4. Tomat:

      Bakte halve tomater er deilig. Dryss over finhakkede krydderurter, pepper og litt reven ost.

    5. Tomat:

      Har du prøvd tomatskiver med hakket basilikum og løk? Hell over litt olivenolje og balsamicoeddik.

    6. Tomat:

      Visste du at tomater ikke skal i kjøleskapet? Tomater får bedre smak og aroma om de oppbevares i romtemperatur.

    7. Tomat:

      Fylt tomat: Du kan bruke kremost, normannaost, reven løk, yoghurt, gressløk, salt og pepper. Inn i ovnen!

    8. Tomat:

      Bruschetta: Bland grovhakkede modne tomater, hvitløk, olje, fersk basilikum, salt og nykvernet pepper og ha på baguetteskiver. Nydelig forrett eller snacks!

    9. Tomat:

      En superenkel salat: Legg tomatskiver på en tallerken og dryss over hakket frisk basilikum.

    10. Tomat:

      Den deilige tomatsmaken forsterkes ytterligere med et lite dryss av pepper.

  20. W

    1. Wok:

      Wok friske grønnsaker i ca 2 minutter på høy varme. Wok litt og litt av gangen slik at grønnsakene blir stekt og ikke kokt.

    2. Wok:

      Du trenger ikke wokpanne. Bruk en vanlig stekepanne.

    3. Wok:

      Vil du ha en wok med flest mulig vitaminer? Bruk friske grønnsaker og wok de på høy varme i 2 minutter.

    4. Wok:

      Frukt i wok hever smaken på grønnsakene. Bruk søt ananas, mango eller aprikossyltetøy. Avslutt med fersk ingefær og koriander.

    5. Wok:

      Visste du at frukt i wok hever smaken på grønnsakene? Bruk frisk ananas, eplebåter, mango eller banan. Topp det hele med frisk koriander.

    6. Wok:

      Asiatisk vri på woken? Tilsett frisk koriander og ferskpresset limesaft før servering.

    7. Wok:

      Wok: Kutt opp grønnsaker i strimler, fres det i varm olje og tilsett hvitløk, soyasaus og ingefær. Ferdig på 2 minutter!

    8. Wok:

      Å woke hever smaken på grønnsakene. Wok litt og litt av gangen og bare i 2 minutter.