Hopp til innhold

Her finner du alle våre pressemeldinger og nyhetssaker i kronologisk rekkefølge. Er det noe du lurer på? Send en e-post til post@frukt.no.


Klikk her for å gå til bildearkivet.

Bli med å redde en banan

Bli med å redde en banan

06.11.2019

- Bananer er den suverent mest populære frukten i Norge. Totalt sett spiser vi i snitt nesten 16 kg, altså over 90 bananer hver i året. Banan er lett å spise for både unge og gamle, men har begrenset holdbarhet. Resultatet er dessverre at for mange bananer ender som søppel. Det er ikke bra, men vi kan alle gjøre en innsats for å begrense svinnet, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.  Les mer →

Vinneren av NM i Sunn fastfood 2019 er kåret

Vinneren av NM i Sunn fastfood 2019 er kåret

17.10.2019

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. Marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden kan velge ris, fullkornsris eller salat som base til retten, og retten kan tilpasses etter eget ønske. - Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.  Les mer →

Poteten er sunn, rimelig og bærekraftig

Poteten er sunn, rimelig og bærekraftig

26.09.2019

Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Fra gammelt av var hensikten med høstferien at familien skulle være med å få potetene i hus. Selv om dette ikke er tilfelle for så mange lenger, kan vi glede oss over å finne nyhøstede norske poteter i hele landet på denne tiden av året, og ta del i markeringen av den norske potetdagen.  Les mer →

Epledagen - en dag for å feire de norske eplene

Epledagen - en dag for å feire de norske eplene

16.09.2019

Den norske eplehøsten er i gang og vi gleder oss til å nyte disse søte, friske og sprø eplene som vi er så glade i. De som har vokst frem i norsk natur, med lange lyse dager og kjølige netter og er plukket, pakket og distribuert til alle landets butikker med stor omsorg.  Les mer →

Potetsalat, et must til sommermåltidet

Potetsalat, et must til sommermåltidet

16.07.2019

Potetsalat er et naturlig tilbehør til grillmaten og sommerserveringen. Det er lett å lage den selv, og hjemmelaget potetsalat blir garantert godt mottatt.  Les mer →

NM i sunn fastfood – I sommer konkurreres det om å servere den beste maten til folk i farta

NM i sunn fastfood – I sommer konkurreres det om å servere den beste maten til folk i farta

01.07.2019

Nå skal veimaten blir sunnere. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer for 6. året på rad konkurransen NM i Sunn fastfood. Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta.  Les mer →

Når kommer de norske jordbærene i år?

Når kommer de norske jordbærene i år?

21.06.2019

Er det et produkt vi virkelig elsker og verdsetter så er det de norske jordbærene. Riktignok har det kommet noen kasser ut i markedet, men det er når det virkelig bugner av disse fantastiske, røde, søte bærene at det er sommer. Og sommeren har latt vente på seg i år. Men nå er ventetiden over.  Les mer →

Et ønske om å ta sunnere valg, også når vi griller

Et ønske om å ta sunnere valg, også når vi griller

20.06.2019

En undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at mange ønsker å grille sunnere enn det de faktisk gjør. Nordmenn griller mye pølser, hamburger og rødt kjøtt, og mindre av hvitt kjøtt, fisk og grønnsaker. Men de ønsker å snu dette og grille sunnere.  Les mer →

Her er årets norgesmestere i frukt og grønt

Her er årets norgesmestere i frukt og grønt

07.06.2019

Fredag 7. juni ble MENY kåret til årets frukt- og grøntkjede for andre gang. REMA 1000 Byåsen og Coop Obs Tromsø ble landets beste frukt og grønt butikker. Årets ambassadør ble Siyamak Nemati fra Kiwi XL Strømsø.  Les mer →

Vårens primører ønskes hjertelig velkommen

Vårens primører ønskes hjertelig velkommen

24.05.2019

Det er alltid like stas med vårens første grønnsaker. Nå er de på full fart ut i på markedet - asparges, nykål, hjertesalat og reddiik.  Les mer →

Gjør klar for 17. mai

Gjør klar for 17. mai

13.05.2019

Det er lett å sette farge på 17. mai-serveringen, enten det gjelder frokost, lunsj eller middag. Du må bare ha godt med frukt og grønt. Mange har sine faste tradisjoner. Her får du de enkleste 17. mai-tipsene:  Les mer →

Barnematprodukter du bør styre unna til hverdags

Barnematprodukter du bør styre unna til hverdags

08.05.2019

De fleste av oss er opptatt av at maten vi gir barna våre er næringsrik og god. Foreldre får til stadighet høre om produkter som er bra for pinsettgrepet og som skal være superenkel å ha med seg på farten. Men er disse produktene egentlig så bra? Iselin Bogstrand Sagen ved Opplysningskontoret for frukt og grønt har tatt en nærmere titt på et utvalg barnematprodukter med frukt og grønnsaker.  Les mer →