Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Mal mandlene.

    Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.

    Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.

    Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.

    Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken på rist.

    Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.

INGREDIENSER

  • 150 g skåldede mandler
  • 3 stk egg
  • 125 g sukker
  • revet skall og saft av 2 stk appelsin
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 60 g potetmel
  • ½ ts bakepulver
  • Appelsinglasur:
  • 1 dl melis
  • 2 ts appelsinsaft

Fremgangsmåte

  • Mal mandlene.

    Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn saft av appelsin og sitron.

    Bland mandler, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen.

    Fyll røren i godt smurt form med bakepapir i bunnen.

    Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken på rist.

    Rør melis med appelsinsaft og smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss evt. litt revet appelsinskall over glasuren før den stivner.