Banankake med avokadoglasur

Banankake med avokadoglasur

Modne bananer er supert å bruke i bakverk. Det gir en fin og søt smak, og derfor kan du kutte ned på sukkerinnholdet. Avokadoglasuren gjør denne glutenfrie kaken raffinert.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl finhakkede valnøttkjerner
  • 1 dl havregryn
  • 2 avokado - godt modne
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 60 g potetmel
  • 0,5 ts bakepulver

Avokadoglasur

  • 1 dl melis
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 moden avokado
  • spiselige blomster til pynt

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Mos bananene og bland dem inn.
  3. Vend inn resten av ingrediensene i røren. Spar gjerne noen finhakkede valnøttkjerner til pynt.
  4. Fyll røren over i en godt smurt form.
  5. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader C i ca. 40 minutter.
  6. Avkjøl kaken på rist.
  7. Avokadoglasur: Rør melis med sitronsaft til glasur. Mos avokadoen og bland den inn i glasuren.
  8. Spre glasuren på den avkjølte kaken før servering, og dryss over finhakkede valnøttkjerner og evt. noen spiselige blomster.
Legg til på Min side
Del på Facebook