Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Mos bananene og bland dem inn.

    Vend inn resten av ingrediensene i røren. Spar gjerne noen finhakkede valnøttkjerner til pynt.

    Fyll røren over i en godt smurt form.

    Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader C i ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken på rist.

    Avokadoglasur:

    Rør melis med sitronsaft til glasur. Mos avokadoen og bland den inn i glasuren. Spre glasuren på den avkjølte kaken før servering, og dryss over finhakkede valnøttkjerner og evt. noen spiselige blomster.

INGREDIENSER

  • 3 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl finhakkede valnøttkjerner
  • 1 dl havregryn
  • 2 stk avokado - godt modne
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 60 g potetmel
  • ½ ts bakepulver
  • Avokadoglasur:
  • 1 dl melis
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 stk moden avokado
  • spiselige blomster til pynt
Banankake med avokadoglasur

Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Mos bananene og bland dem inn.

    Vend inn resten av ingrediensene i røren. Spar gjerne noen finhakkede valnøttkjerner til pynt.

    Fyll røren over i en godt smurt form.

    Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader C i ca. 40 minutter.

    Avkjøl kaken på rist.

    Avokadoglasur:

    Rør melis med sitronsaft til glasur. Mos avokadoen og bland den inn i glasuren. Spre glasuren på den avkjølte kaken før servering, og dryss over finhakkede valnøttkjerner og evt. noen spiselige blomster.