Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pisk egg, sukker og salt til en luftig eggedosis. Rør i kesam og sitronskall. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.

    Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Strø over bringebær.

    Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i 30-35 minutter. Kjenn med en kakekål, e.l. om kaken er stekt. Avkjøl.

    Pynt med bær og sitronmelisse og server gjerne bringebær som er rørt med sukker til.

    Krem eller is er også godt til.

INGREDIENSER

  • 3 stk egg
  • 2 dl sukker
  • ¼ ts salt
  • 250 g kesam original
  • revet skall av ½ stk sitron
  • 1 dl hvetemel eller glutenfri melmiks
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl bringebær
  • Pynt:
  • bringebær
  • sitronmelisse
  • moste bringebær
Oppskriftsbilde av kake med bringebær servert på fat.

Fremgangsmåte

  • Pisk egg, sukker og salt til en luftig eggedosis. Rør i kesam og sitronskall. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.

    Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Strø over bringebær.

    Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i 30-35 minutter. Kjenn med en kakekål, e.l. om kaken er stekt. Avkjøl.

    Pynt med bær og sitronmelisse og server gjerne bringebær som er rørt med sukker til.

    Krem eller is er også godt til.