Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem i 1 dl vann til de er møre. Mos dem i vannet. Tilsett 1 1/2 l vann.

    Når vannet er avkjølet (lunkent), tilsettes salt, mel og gjær. Elt godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted ca. 1 time.

    Slå deigen ned og sett den til heving en gang til i ca. 15 minutter.

    Del deigen i tre og form til tre avlange brød som legges i smurte former. Pensle brødene med vann. Sett brødene inn på rist i kald ovn og sett temperaturen på 200°C. Stek brødene i ca. 45 minutter.

    Avkjøl brødene på rist. De er kjempefine å fryse ned.

INGREDIENSER

  • 100 g kålrot
  • 100 g gulrot
  • 100 g sellerirot
  • l vann
  • kg hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 200 g sammalt rug, grov
  • 100 g havregryn
  • 50 g hvetekli
  • 50 g solsikkekjerner
  • 1 ss salt
  • pk tørrgjær

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem i 1 dl vann til de er møre. Mos dem i vannet. Tilsett 1 1/2 l vann.

    Når vannet er avkjølet (lunkent), tilsettes salt, mel og gjær. Elt godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted ca. 1 time.

    Slå deigen ned og sett den til heving en gang til i ca. 15 minutter.

    Del deigen i tre og form til tre avlange brød som legges i smurte former. Pensle brødene med vann. Sett brødene inn på rist i kald ovn og sett temperaturen på 200°C. Stek brødene i ca. 45 minutter.

    Avkjøl brødene på rist. De er kjempefine å fryse ned.