Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bryt sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør og sukker i en kjele. Rør forsiktig med en tresleiv. Ta kjelen av varmen.

    Rør inn eggene - et om gangen. Rør inn melet blandet med kakaoen. Bland i kalvparten av bringebærene.

    Hell røren i en liten langpanne (ca. 15x20 cm) dekket med bakepapir.

    Hell over resten av bringebærene, men hold igjen noen til pynt.

    Stek kaken midt i ovnen på 180°C i ca. 25 minutter. Kaken kan med fordel være litt bløt i konsistensen. Ønsker du den helt gjennomstekt, lar du den stå lenger i ovnen.

    Avkjøl før du skjærer den i biter. Dryss over litt melis ved servering og pynt med noen mynteblader og friske bringebær.

INGREDIENSER

  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 50 g melkesjokolade eller annen lys sjokolade
  • 125 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 75 g hvetemel - gjerne glutenfritt bakemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 150 g bringebær
  • 2 ts melis til pynt
  • friske bringebær og noen mynteblader til pynt

Fremgangsmåte

  • Bryt sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør og sukker i en kjele. Rør forsiktig med en tresleiv. Ta kjelen av varmen.

    Rør inn eggene - et om gangen. Rør inn melet blandet med kakaoen. Bland i kalvparten av bringebærene.

    Hell røren i en liten langpanne (ca. 15x20 cm) dekket med bakepapir.

    Hell over resten av bringebærene, men hold igjen noen til pynt.

    Stek kaken midt i ovnen på 180°C i ca. 25 minutter. Kaken kan med fordel være litt bløt i konsistensen. Ønsker du den helt gjennomstekt, lar du den stå lenger i ovnen.

    Avkjøl før du skjærer den i biter. Dryss over litt melis ved servering og pynt med noen mynteblader og friske bringebær.