Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Til 2 kaker laget i brødformer:

    Kutt frukten i små terninger (1 kilo til sammen).

    Legg frukten i rom og appelsinsaft i et døgn før du lager kaken. Fruktene kan gjerne stå i romtemperatur natten over. Om du ønsker en kake uten alkohol kan rom erstattes med appelsinsaft.

    Sørg for at alle ingrediensene til deigen har romtemperatur. Da får du best resultat.

    Smør og sukker kjøres til en stiv masse. Bland inn eggene, ett av gangen. Bland inn resten av ingrediensene til deigen med en slikkepott. Tilslutt blander du inn fruktmassen og de hakkede valnøttene.

    Fyll massen i 2 godt smurte brødformer.

    Stek kakene på 120 grader i 3 timer. Pass på at de ikke blir brente.

    Avkjøl kakene. Dynk dem med 2 ss cognac eller rom. Pakk dem godt inn i matpapir og plastfolie. La dem ligge kjølig i minst 3 uker. Dynk med 2-3 ss rom hver uke i løpet av lagringen.

    Server kaken gjerne med tykk melisglassur og finhakkede tørkede frukter.

    Skjær den i tynne skiver ved servering.

Dette er vårt forslag til fruktblanding, men du kan bruke de tørkede fruktene du liker.

INGREDIENSER

  • Fruktblanding:
  • 100 g tørkede fiken
  • 200 g tørkede dadler
  • 200 g tørket aprikos
  • 200 g tørkede tranebær
  • 200 g tørket mango
  • 100 g tørket papaya
  • 2 dl mørk rom
  • saften av 2 stk appelsin
  • Kakerøre:
  • 250 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 stk egg
  • 125 g brunt sukker
  • 2 ss lys sirup
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt muskat
  • 100 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  • Til 2 kaker laget i brødformer:

    Kutt frukten i små terninger (1 kilo til sammen).

    Legg frukten i rom og appelsinsaft i et døgn før du lager kaken. Fruktene kan gjerne stå i romtemperatur natten over. Om du ønsker en kake uten alkohol kan rom erstattes med appelsinsaft.

    Sørg for at alle ingrediensene til deigen har romtemperatur. Da får du best resultat.

    Smør og sukker kjøres til en stiv masse. Bland inn eggene, ett av gangen. Bland inn resten av ingrediensene til deigen med en slikkepott. Tilslutt blander du inn fruktmassen og de hakkede valnøttene.

    Fyll massen i 2 godt smurte brødformer.

    Stek kakene på 120 grader i 3 timer. Pass på at de ikke blir brente.

    Avkjøl kakene. Dynk dem med 2 ss cognac eller rom. Pakk dem godt inn i matpapir og plastfolie. La dem ligge kjølig i minst 3 uker. Dynk med 2-3 ss rom hver uke i løpet av lagringen.

    Server kaken gjerne med tykk melisglassur og finhakkede tørkede frukter.

    Skjær den i tynne skiver ved servering.

Dette er vårt forslag til fruktblanding, men du kan bruke de tørkede fruktene du liker.