Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i litt av vannet.

    Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.

    Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

    Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).

    Riv eplene grovt på et råkostjern.

    Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.

    Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg.

    Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.

    Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

     

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • ½ pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 4 stk revne eple til fyll

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i litt av vannet.

    Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.

    Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

    Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).

    Riv eplene grovt på et råkostjern.

    Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.

    Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg.

    Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.

    Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

     

Bak noe godt med epler Se alle (24)