Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

    Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

    Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

    Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

    Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

    Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

    Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

    Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

    Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

    Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

    Stekes midt i ovnen på 220°C i ca. 30 minutter.

     

INGREDIENSER

  • 25 g gjær
  • 2 dl melk
  • 1 stk egg
  • ½ dl sukker
  • ¼ ts salt
  • 75 g romtemperert smør
  • dl hvetemel
  • Fyll:
  • 3 stk eple
  • 50 g smør
  • ½ dl sukker
  • mandelflak

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

    Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

    Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

    Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

    Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

    Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

    Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

    Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

    Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

    Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

    Stekes midt i ovnen på 220°C i ca. 30 minutter.