Eplekake med kokos

Smakfull og saftig eplekake med kokos uten hvetemel med masse smak som er grei og enkel å lage. Server den lun med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.
40-60 min

Ingrediensliste

Til formen

  • 1 ss smeltet smør
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kokosmasse

Kakerøre

  • 1 dl potetmel
  • 2 dl finmalte mandler
  • 3 dl melis
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokosmasse
  • 150 g mykt smør
  • 2 egg
  • 1 dl vaniljeyoghurt

Fyll

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.

Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.

Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.

Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.

Hell røren i kakeformen.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.

La kaken avkjøles i noen minutter i formen.

Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.

Legg til på Min side
Del på Facebook