Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.

    Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.

    Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.

    Hell røren i kakeformen.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.

    La kaken avkjøles i noen minutter i formen.

    Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.

INGREDIENSER

  • Til formen:
  • 1 ss smeltet smør
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kokosmasse
  • Kakerøre:
  • 1 dl potetmel
  • 2 dl finmalte mandler
  • 3 dl melis
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokosmasse
  • 150 g mykt smør
  • 2 stk egg
  • 1 dl vaniljeyoghurt
  • Fyll:
  • 3 stk eple

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.

    Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.

    Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.

    Hell røren i kakeformen.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.

    La kaken avkjøles i noen minutter i formen.

    Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.