Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alt til deigen i en foodprosessor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

    La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

    Smør en form (24 cm i diameter) med litt smør. Trykk deigen ut i formen og ca. 3 cm oppover kanten. Prikk bunnen godt med en gaffel.

    Fordel rosiner over deigbunnen og smør romkremen over.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter.

    Stikk de skrelte eplebåtene tett i tett, gjerne i mønster, ned i romkremen. Dryss over sukker.

    Stek kaken midt i ovnen på 200°C i ca. 45 minutter.

    Server kaken lun.

INGREDIENSER

  • Deig:
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Fyll:
  • 50 g rosiner
  • 2 ss rom
  • 1 pk romkrem
  • 3 stk eple
  • ½ dl sukker

Fremgangsmåte

  • Bland alt til deigen i en foodprosessor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

    La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

    Smør en form (24 cm i diameter) med litt smør. Trykk deigen ut i formen og ca. 3 cm oppover kanten. Prikk bunnen godt med en gaffel.

    Fordel rosiner over deigbunnen og smør romkremen over.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter.

    Stikk de skrelte eplebåtene tett i tett, gjerne i mønster, ned i romkremen. Dryss over sukker.

    Stek kaken midt i ovnen på 200°C i ca. 45 minutter.

    Server kaken lun.