Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet til en deig, eller bland det sammen med fingrene.

    Legg deigen i plast i kjøleskap i en times tid.

    Trykk deigen ut i en paiform og godt opp langs kanten.

    Skrell og del eplene i biter. Legg eplebitene tett i tett i formen.

    Stek bunnen og eplene på nederste rille på 200°C i ca. 20 minutter.

    Visp sammen egg og sukker, tilsett osten, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen og hell blandingen i paiformen over eplene.

    Stek kaken videre til alt er stivnet, 30-40 minutter på 200°C.

    Avkjøles.

    Server kaken f.eks. med stivpisket kremfløte og eplebiter.

INGREDIENSER

  • 3 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • Fyll:
  • 4 stk eple
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet til en deig, eller bland det sammen med fingrene.

    Legg deigen i plast i kjøleskap i en times tid.

    Trykk deigen ut i en paiform og godt opp langs kanten.

    Skrell og del eplene i biter. Legg eplebitene tett i tett i formen.

    Stek bunnen og eplene på nederste rille på 200°C i ca. 20 minutter.

    Visp sammen egg og sukker, tilsett osten, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen og hell blandingen i paiformen over eplene.

    Stek kaken videre til alt er stivnet, 30-40 minutter på 200°C.

    Avkjøles.

    Server kaken f.eks. med stivpisket kremfløte og eplebiter.