Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

    Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

    Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

    Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

    Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

    Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

    Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

    Stek eplekaken midt i ovnen ved 220°C i 30 - 35 minutter.

    Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Denne oppskriften gir ca. 12 biter om ovennevnte formstørrelse brukes.

INGREDIENSER

  • 4 stk eple - syrlige
  • 2 stk egg
  • 150 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • ¾ dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss perlesukker
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

    Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

    Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

    Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

    Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

    Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

    Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

    Stek eplekaken midt i ovnen ved 220°C i 30 - 35 minutter.

    Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Denne oppskriften gir ca. 12 biter om ovennevnte formstørrelse brukes.